POGLEDAJTE JEZIVE SNIMKE! TALAS UDARA U OBALU, VODA ODNOSI SVE: 384 poginulo, nestale stotine! Stravičan CUNAMI pogodio Indoneziju! (VIDEO)
Foto: EPA

OSTALA PUSTOŠ

POGLEDAJTE JEZIVE SNIMKE! TALAS UDARA U OBALU, VODA ODNOSI SVE: 384 poginulo, nestale stotine! Stravičan CUNAMI pogodio Indoneziju! (VIDEO)

Planeta -

Indonežanske vlasti objavile su da je broj žrtava velikog zemljotresa i cunamija u grada Palu na ostrvu Sulavezi porastao na 384 osobe, kao i da je stotine ljudi povređeno i hiljade domova oštećeno ili uništeno.

Portparol vladine agencije za vanredne situacije Sutopo Purvo Nugroho, a AP napominje da se radi isključivo o broju žrtava u samom Paluu, a da je zemljotres i cunami pogodio dva grada i nekoliko naselja na Sulaveziju.

Nugroho je kazao da je nestalo "od desetina do stotina ljudi" koji su učestvovali na lokalnom festivalu koji se održavao na plaži i dodao da su među nestalima plesači i zabavljači sa festivala.

Rojters je prethodno objavio da su na obali kod Palua pronađena brojna ljudska tela.

Navodi se da su se i tokom ovog jutra nastavili snažni naknadni potresi u ovom priobalnom gradu koji živi od turizma, nakon udara talasa visokoh više od tri metra koje je pokrenuo jučerašnji zemljotres od 7,5 stepeni Rihtera.

"Mnoga tela su pronađena duž obale nakon cunamija, ali tačan broj žrtava i dalje nije poznat", kazao je portparol indonežanske vladine agencije za vanredne situacije Sutopo Purvo Nugroho.

Indonežanske vlasti još nemaju informacija iz grada Dongala, koji je bio bliže epicentru zemljotresa, na 27 kilometara od njega. U Dongali i Paluuu živi više od 600.000 ljudi.

To područje juče je prvo pogodio slabiji zemljotres u kojem je stradala jedna osoba i povređeno najmanje deset ljudi.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track