BIVŠI TRAMPOV SAVETNIK: Asad nije napao svoj narod! Uvek kad Tramp hoće da povuče trupe iz Sirije, tamo izlažiraju hemijski napad!
Foto: Profimedia

LAŽNI NAPADI?

BIVŠI TRAMPOV SAVETNIK: Asad nije napao svoj narod! Uvek kad Tramp hoće da povuče trupe iz Sirije, tamo izlažiraju hemijski napad!

Planeta -

Bivši savetnik američkog predsednika Donalda Trampa, Rodžer Stoun, izjavio je da su hemijski napadi u Siriji čista prevara.

"Asad nije napao svoj narod hemijskim oružjem. To je prevara. Dokazano je da je napad bio prevara", rekao je Stoun za Novosti.

On je izjavio i da takozvana "duboka država" podriva Trampove odluke.

"Svaki put kad Tramp kaže da će možda povući trupe iz Sirije, oni mu podmtnu lažni napad. Za Asada možemo reći svašta, ali nije idiot i jasno je da shvata da bi se međunarodna zajednica okrenula protiv svakoga ko bi koristio hemijsko oružje", rekao je Stoun.

foto: EPA / SANA

On je podsetio da se Tramp na izborima kandidovao kao neintervencionista i dosledno se suprotstavlja ratovima u Iraku, Avganistanu i Siriji, ali da "duboka država" i konkretni interesi vojnoindustrijskog kompleksa zaista pokušavaju kontramerama da preokrenu njegove namere.

"Mislim da su njegovi instinkti dobri, ali dozvolio je generalima da mu govore šta mora da radi", kaže Stoun.

On je ocenio da su Rusi više zainteresovani za Siriju zbog blizine granice, isto kao što bi Amerika bila zabrinuta ako bi došlo do revolucije u Meksiku, dok Ruse ne bi bilo briga.

Kurir.rs/ Večernje novosti

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track