MORBIDNO! BRITANCI KRADU GROBOVE! Nemaju gde da sahranjuju mrtve, pa ilegalno iskopavaju kosti i ubacuju svoje mrtve
Foto: Shutterstock

FALI IM MESTA

MORBIDNO! BRITANCI KRADU GROBOVE! Nemaju gde da sahranjuju mrtve, pa ilegalno iskopavaju kosti i ubacuju svoje mrtve

Planeta -

Britancima hronično fale grobna mesta i očekuje se da će u narednih desetak godina biti popunjeni svi kapaciteti na registrovanim grobljima, pa su počeli da ilegalno iskopavaju stare grobove i smeštaju unutra pokojnike.

Poslednji ovakav slučaj dogodio se ovih dana na jednom privatnom groblju u centru Londona, gde su, na užas posetilaca, već četvrti put ove godine pronađeni izbačeni posmrtni ljudski ostaci (kosti koje uključuju klavikule, fibule, vilice, lopatice…).

Istraga je brzo pokazala da to jestu ljudske kosti, a mediji navode da se na tom groblju već godinama dešavaju takva skrnavljena. Svako malo ožalošćena rodbina prijavi nestanak ostataka svojih najmilijih, u čije su se grobove bukvalno preko noći uselili novi sanduci.

Iz uprave groblja se brane da se takve kriminalne radnje ne događaju na području groblja koje je pod njihovom ingerencijom, a u nadležnom ministarstvu ćute.

Uzgred, na tom groblju (a ni na drugima nije bolje) grobno mesto košta više od 4.000 funti, pa zato ne čudi što se danas četvoro od petoro Britanaca odlučuje na kremaciju.

Kurir.rs/100posto.hr

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track