Najnovije vesti

DAJANA JE ZA NAJVEĆU IZDAJU SAZNALA 2 NEDELJE PRED VENČANJE: Otvorila kutiju i našla narukvicu sa ugraviranim OVIM slovima
Foto: Profimedia

SVE JOJ JE BILO JASNO

DAJANA JE ZA NAJVEĆU IZDAJU SAZNALA 2 NEDELJE PRED VENČANJE: Otvorila kutiju i našla narukvicu sa ugraviranim OVIM slovima

Planeta

Godine 1996. princeza Dajana i princ Čarls su se razveli nakon 15 godina braka. Bez sumnje, jedan od glavnih razloga je to što se Dajana, kako je jednom kazala, osećala "kao treća osoba u braku".

Princ Čarls je bio u vezi sa Kamilom Parker Bouls pre nego što je stupio u romansu sa princezom Dajanom, a raskinuli su 1971. godine, kada se princ pridružio Britanskoj kraljevskoj ratnoj mornarici. Dve godine kasnije Kamila se udaje za Endrjua Parkera Boulsa i tada se čini da ne postoji nikakva šansa za zajedničku budućnost Kamile i Čarlsa. Kako je poznato, Čarls je 1980. godine počeo da se viđa sa tada 19-godišnjom Dajanom Spenser, a ovaj par se venčao u julu naredne godine.

Ipak, uprkos razdvajanju i novim partnerima, osećanja između Čarlsa i Kamile nisu mogla tek tako da nestanu, te je par 1986. godine obnovio ljubavnu romansu, iako su oboje bili u bračnoj zajednici. Tek 1992. godine palata je potvrdila da je bilo ozbiljnih bračnih problema između Čarlsa i Dajane, te da su se njih dvoje razveli u decembru.

Pet godina kasnije princeza Dajana je otvoreno govorila u intervjuu na koji način je saznala da njen suprug ima aferu. Dajana je otkrila kutiju samo nekoliko nedelja pre venčanja. Otvorila ju je, a unutra je bila narukvica.

"Još sam bila previše nezrela da bih razumela sve poruke na koje sam nailazila usput. I onda mi je jedna osoba u njegovoj kancelariji rekla da je moj muž namenio narukvicu za nju (Kamilu)", kazala je princeza.

Jednog dana ušla je u kancelariju tog čoveka i pitala ga šta se nalazi u kutiju, a on joj je savetovao da ne gleda. "Otvorila sam i tamo se nalazila narukvica". "Bila sam očajna, i besna. Zašto ne može da bude iskren sa mnom?", zapitala se tada Dajana.

Na osnovu zapisa Endrjua Mortona, koji je beležio biografiju kraljevske porodice, javnost je saznala da su na narukvici bila dva ugravirana slova 'G' i 'F', a očigledno je bilo reč o nadimcima koje su Čarsl i Kamila dali jedno drugom - Gledis i Fres. Ovaj događaj se desio samo dve nedelje pre venčanja, zbog čega je Dajana htela da otkaže ceremoniju.

Kurir.rs/ B92

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...