DANAS ĆE SVI AMERIKANCI DOBITI UPOZORAVAJUĆU PORUKU OD TRAMPA: Evo šta tako važno predsednik SAD ima da poruči građanima!
Foto: AP

TEST

DANAS ĆE SVI AMERIKANCI DOBITI UPOZORAVAJUĆU PORUKU OD TRAMPA: Evo šta tako važno predsednik SAD ima da poruči građanima!

Planeta -

Američka savezna agencija za upravljanje vanrednim situacijama (FEMA) testira nacionalni sistem obaveštavanja o hitnim slučajevima koji će danas posalti upozorenje i vibrirajuće tonove svakom bežičnom telefonu u zemlji sa rečima "Predsedničko upozorenje".

Gotovo svi korisnici mobilnih telefona u SAD dobiće danas SMS poruku u isto vreme.

FEMA, u kordinaciji sa Federalnom komisijom za komunikacije (FCC), u sredu 3. oktobra sprovešće širom zemlje test za proveru sistema "hitnih upozorenja" (EAS) i "bežičnih hitnih upozorenja" (WEA).

Poruke iz sistema WEA počeće da se šalju u 14:18, po istočno vremenskoj zoni, dok će EAS biti poslate u 14:20 sati.

"EAS je nacionalni sistem javnog upozoravanja koji predsedniku pruža mogućnost komunikacije sa nacijom tokom vanrednog stanja", navodi se.

Test je prvobitno planiran za četvrtak, 20. septembra, ali je odložen zbog uragana Florens.

Ovo će biti prvi WEA test na nivou države na nivou predsednika. Poruka će testirati sistem koji omogućava predsedniku Donaldu Trampu, kao i budućim predsednicima, da pošalju vanredne poruke širom zemlje.

Kurir.rs/ Newsweek.com

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track