BRITANSKI MINISTAR ODBRANE: Rusija je neodgovorna otpadnička država (VIDEO)
Foto: Reuters

TEŠKE REČI

BRITANSKI MINISTAR ODBRANE: Rusija je neodgovorna otpadnička država (VIDEO)

Planeta -

BRISEL - Britanski ministar odbrane Gavin Vilijamson optužio je danas Rusiju za niz globalnih sajber napada, opisavši ih kao neodgovorne akcije "otpadničke države" i upozorio da će Velika Britanija i njeni saveznici u NATO u budućnosti razotkrivati takve aktivnosti.

"Tamo gde Rusija deluje na nediskriminišući i neodgovoran način, gde deluje na polju sajber napada, razotkrićemo ih", rekao je Vilijamson novinarima u Briselu, gde je razgovarao sa ministrom odbrane SAD Džimom Matisom i kolegama iz NATO.

Vilijamson je to izjavio nakon što su britanski i australijski zvaničnici rekli da ruska vojnoobaveštajna jedinica GRU stoji iza talasa globalnih sajber napada, a britanski Nacionalni centar za sajber bezbednost saopštio da su četiri nova napada povezana s GRU, kao i raniji sajber napadi.

"To nisu akcije velike sile. To su akcije otpadničke države i nastavićemo da sa saveznicima radimo na njihovom izolovanju; stavićemo im do znanja da ne mogu da se i dalje ponašaju na takav način", zaključio je britanski ministar, navodi američka agencija.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track