Najnovije vesti

DUTERTEU SE POGORŠALO ZDRAVLJE: Možda imam rak, ako je 3. stepena, neću se lečiti!
Foto: AP

MORA DA IDE NA PREGLEDE

DUTERTEU SE POGORŠALO ZDRAVLJE: Možda imam rak, ako je 3. stepena, neću se lečiti!

Planeta

Filipinski predsednik, Rodrigo Duterte, izjavio je da možda ima rak, ali da ne zna tačno gde, i da čeka rezultate medicinskog testiranja.

On je to rekao tokom govora koji je održao na Vojnoj akademiji u Manili.

Kako je rekao, uradio je endoskopiju i kolonoskopiju pre oko tri nedelje, ali mu je lekar savetovao da ponovi ta testiranja kojima se dijagnostikuje bilo kakva abnormalnost u digestivnom traktu i debelom crevu.

"Ne znam gde imam rak, čekam rezultate. Ali reći ću vam da li je kancer. Ukoliko je rak trećeg stepena neću se lečiti. Neću produžiti tu agoniju ni u kancelariji ni bilo gde drugde. Ja to stvarno ne želim jer sam već umoran i vreme mi je isteklo", rekao je Duterte (73) i dodao da fizička ograničenja obično dolaze posle 70 godine.

On je rekao da je u prošlosti imao i druge bolesti kao rezultat nesreće na motoru i zbog pića.

"Nisam prestajao da pijem, ali sada ne pijem. Kajanje je takvo, uvek dođe sa zakašnjenjem. Tako se zdravlje pogoršalo", rekao je Duterte.

U prethodnom periodu pojavile su se glasine da je Duterte ozbiljno bolestan, a njegov portparol Heri Roke rekao je da će Duterte lično saopštiti da li je bolestan ili ne.

On je to rekao nakon što su se pojavile glasine da je Duterte hospitalizovan jer nije prisustvovao jednoj ceremoniji u sredu, što su njegovi saradnici demantovali.

Kurir.rs/Tanjug Foto: AP

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...