TRAMPOVO PROROČANSTVO ZALUDELO AMERIKANCE: Bog ga je poslao da nas spase! Ove tvrdnje rasprodale sve bioskope! (VIDEO)
Foto: EPA / Craig Lassig

za dva dana u 1.200 bioskopa

TRAMPOVO PROROČANSTVO ZALUDELO AMERIKANCE: Bog ga je poslao da nas spase! Ove tvrdnje rasprodale sve bioskope! (VIDEO)

Planeta -

Pobeda Donalda Trampa na predsedničkim izborima u SAD za mnoge je bila bila je šok, kakao u Americi tako i širom sveta. Međutim, za Marka Tejlora to je bilo samo ostvarenje onoga što mu je navodno sam Bog poručio nekoliko godina ranije.

Marka Tejlora je rekao da je u aprilu 2011. godine, dok je menjao programe na TV, Bog rekao da će Donald Tramp biti sledeći predsednik SAD.

I ne samo to, nego i da je Bog izabrao Trampa za predsednika kako bi ovaj milijarder, do tada zvezda rijalitija, obnovio američke moralne vrednosti.

U julu 2017. Tejlor je o svom bogojavljenju napisao knjigu "Trampova proročanstva: Zadivljujuća istinita priča o čoveku koji je video sutra... i šta on kaže da će se dogoditi sledeće".

Kratko nakon toga, uz budžet od 2 miliona dolara, filmski sektor Liberti Junivesitija snimio je i igrani film. Vest kaže da je film od 2. do 4. oktobra prikazan u 1.200 bioskopa širom SAD, te da su bioskopske sale velikim delom bile rasprodane do poslednjeg mesta.

foto: AP /Evan Vucci

Na stranu to što su pobornici Bernija Sandersa, socijaldemokratskog protivkandidata Hilari Klinton na predizborima u Demokratskoj stranci, mesecima pre izbora upozoravali da je jedini način da Tramp dobije izbore je da ona pobedi Sandersa. Pogotovo nakon što su iz centrale Demokratske stranke Sandersu počeli da podmeću klipove u kampanji.

foto: AP /Evan Vucci

U svakom slučaju, film je tu pod nazivom "Trampovo proročanstvo", a krajnje konzervativni hrišćanski krugovi po SAD su oduševljeni filmom. Radnja prati život Marka Tejlora poslednjih nekoliko godina i prikazuje demonska čudovišta, paklene ognjeve, Trampa, trenutak "obraćanja Boga Trampu", citate iz Biblije...

Pre nego što je poverovao da je postao kanal za širenje "reči Božje", Tejlor je bio vatrogasac. U penziju je otišao prilično rano, u trenutku kad više nije mogao sasvim normalno da funkcioniše usled PTSP-a koji mu se razvio kao posledica užasa i tragedija kojih se nagledao.

Sedio je tako jedne večeri i gledao televiziju, menjao programe, a kad je došao na nekakav intervju koji je Donald Tramp tada davao Fox Newsu dogodilo se... "Duh Božji mi je rekao: 'Ja sam odabrao ovog čoveka, Donalda Trampa, za vremena poput ovih. Kao što je Benjamin Netanijahu za Izrael, tako će ovaj čovek biti za SAD'", pričao je posle Tejlor.

Kurir.rs / Express.hr

Foto: EPA / Craig Lassig

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja