OVO JE PRAVA ISTINA O ŽIVOTU U NEMAČKOJ: Damir je stavio na papir sve mesečne troškove i podvukao crtu, pa vidite da li se isplati pakovati kofere! (VIDEO)
Foto: Printscreen YT

čist račun

OVO JE PRAVA ISTINA O ŽIVOTU U NEMAČKOJ: Damir je stavio na papir sve mesečne troškove i podvukao crtu, pa vidite da li se isplati pakovati kofere! (VIDEO)

Planeta -

Svaki peti državljanin Nemačke ima migrantske korene, a u zemlji je desetak miliona stranaca, a oni koji bi tek da spakuju kofere pitaju se da li im se isplati da krenu u tu avanturu.

Nedavno je nemačka vlada saopštila je da će proširiti sistem šestomesečnih viza omogućujući ljudima izvan Evropske unije da potraže posao u toj zemlji, u trenutku kada nemačke vlasti pokušavaju da se izbore s nedostatkom kvalifikovane radne snage.

Mnogi koji bi da napuste domovinu trbuhom za kruhom, sigurno se pitaju kakav je život u Nemačkoj i koliko to zapravo košta?

U Nemačku su decenijama odlazili gastarbajteri i priče su se menjale tokom godina. Oni koji su plate primali u markama kažu da uslovi sada nisu ni blizu kakvi su bili. Priča se da su cene stanova previsoke, ali i drugih stvari, ali uglavnom se generalizuje. Sve, naravno, zavisi i od mesta stanovanja. Damir Lenart najbolje je odgovorio svima koji se pitaju koliki su troškovi prosečne porodice u Njemačkoj. On je taksativno nabrojao šta koliko košta i izračunao mesečne troškove uz napomenu da se troškovi odnose na Baden-Baden gde živi.

Kurir.rs/Večernji.hr

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track