NOVO VENČANJE IZ BAJKE U BRITANSKOJ KRALJEVSKOJ PORODICI: Princeza Juženi, unuka kraljice Elizabete II, udala se u zamku Vindzor U VENČANICI IZ SNOVA (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter/The Royal Family

kraljevska svadba

NOVO VENČANJE IZ BAJKE U BRITANSKOJ KRALJEVSKOJ PORODICI: Princeza Juženi, unuka kraljice Elizabete II, udala se u zamku Vindzor U VENČANICI IZ SNOVA (VIDEO)

Planeta -

LONDON - Princeza Juženi, unuka britanske kraljice Elizabete, udala se danas u zamku Vindzor za Džeka Bruksbenka, u prisustvu brojnih poznatih ličnosti i članova kraljevske porodice.

Ovo je drugo venčanje u kraljevskoj porodici ove godine, nakon što su se u maju venčali princ Hari i Megan Markl.

foto: Printscreen Twitter/The Royal Family

Venčanju su prisustvovali 92-ogodišnja kraljica i njen suprug Filip (97), princ Čarls, vojvoda i vojvotkinja od Kembridža, princ Vilijam i Kejt Midlton, kao i vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, princ Hari i Megan Mark, koji su se venčali na istom mestu u maju ove godine. Odsutna je bila samo Čarlsova surpuga Kamila, vojvotkinja od Kornvola, koja ima obaveze u Škotskoj.

Evo trenutka kad su Juženi i Džek razmenili burme:

Haljinu princeze Juženi namerno je dizajnirana tako da ima otvorena leđa kako bi otkrila njene ožiljke sa operacije koju je imala kao dete. Kreirali su je Piter Pilot i Krostofer de Vos.

Ovo je trenutak kad ih sveštenik proglašava venčanima:

Na venčanje su stigle i brojne holivudske zvezde, između ostalih glumice Liv Tajler i Demi Mur, manekenke Kejt Mos i Naomi Kempel, pevač Robi Vilijams, pevačica Eli Golding...

Slavni italijanski tenor Andrea Bočeli otpevao je dve pesme tokom ceremonije u kapelici u pratnji Kraljevskog filharmonijskog orkestra.

Na svadbu je pozvano oko 850 gostiju koji su bliski poznatom paru, a još oko 1.200 ljudi je na osnovu lutrije izabrano da prisustvuje venčanju u zamku. Naravno, hiljade građana venčaje prate spolja.

foto: Printscreen Twitter/The Royal Family

Evo kako su princeza Juženi i njen otac, princ Endru, ušli u crkvu:

Princeza Juženi (28) je druga ćerka trećeg kraljičinog deteta princa Endrjua i Sare Ferguson, vojvotkinje od Jorka. Ona je trenutno deveta u redu za britanski tron.

Poput svoje starije sestre princeze Beatris, ni Juženi ne obavlja zvanično kraljevske dužnosti, već radi kao direktor jedne umetničke galerije u Londonu.

Svog budućeg supruga upoznala je u jednom restoranu gde je radio kao konobar. Sada radi kao zastupnik brenda "Kazamiga" tekile koji je pokrenuo glumac Džordž Kluni.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track