MISTERIOZNA SMRT PRONALAZAČA AUTOMOBILA NA VODU: Stenli Majer pao je mrtav posle gutljaja soka, a njegove POSLEDNJE REČI sve su šokirale! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Wikipedia

poslednje reči

MISTERIOZNA SMRT PRONALAZAČA AUTOMOBILA NA VODU: Stenli Majer pao je mrtav posle gutljaja soka, a njegove POSLEDNJE REČI sve su šokirale! (VIDEO)

Planeta -

Jedno od tehnoloških čuda, automobil sa pogonom na vodu, crpi svoju energiju direktno iz vode i ne zahteva ništa više da bi funkcionisalo. Nažalost, kapitalizam se postarao da ovaj automobil nikada ne bude dostupan masama.

Ako bi auto sa pogonom na vodu postao standard, kompanije za gorivo i naftne industrije ubrzo bi bile suvišne, a gubici bi iznosili milijarde dolara svake godine. Zbog toga upravo naftne i gasne korporacije lobiraju protiv masovne proizvodnje ovog vozila.

Postoji mnogo slučajeva kada su velike naftne korporacije ugušile rast autohtonih industrija koje promovišu alternativne izvore energije.

Ove korporacije pokušale su da prekinu ono što je mogla da bude moderna roba sa velikim prednostima za životnu sredinu. U Osaki 2008. godine proizvođač automobila Genepaks predstavio je svoj automobil sa pogonom na vodu koji radi i na vodu iz slavine, flaširanu ili iz jezera. Ubrzo posle toga ova tehnologija je dobila patent.

Nažalost, oko godinu dana nakon što je ovaj auto otkriven, kompanija je zatvorena pod “misterioznim okolnostima“, a svetu je rečeno da je to zbog nedostatka sredstava. Nekoliko godina pre toga, stanovnik Ohaja, Stenli Majer, izumeo je sličan automobil sa pogonom na vodu. Iako su lokalne novinske stanice u Ohaju o tome kratko izveštavale i ubrzo je sve palo u zaborav.

Posle malo kopanja, otkriveno je da su Stenlija tužili njegovi investitori izjavljujući da nema ničega revolucionarnog po pitanju ovog uređaja i da je on jednostavno radio na principu obrade elektrolita. On je osuđen i obeležen kao “prevarant“ a njegova tehnologija je prošla kroz nekoliko rundi istrage od strane investitora, američkog Ministarstva energetike i američkog Ministarstva odbrane.

Dok je njegova tehnologije i dalje čekala patent, 1998.godine Mejer je umro dok je bio u restoranu. Nekoliko ljudi koji su mu bili bliski tvrdili su da je namerno otrovan. Prema rečima Stenlijevog brata: “Uzeo je gutljaj soka od brusnice. Zatim se uhvatio za vrat, istrčao kroz vrata, pao na kolena i naglo povratio. Istrčao sam napolje i pitao ga šta nije u redu. Rekao mi je: “Otrovali su me.“ To su bile njegove poslednje reči.“

Iako je još uvek veoma neiskorišćena, voda je savršen izvor goriva. Kroz elektrolizu, molekul vode se deli na dva komponentna atoma i oksidira kao gorivo. Ovo gorivo obezbeđuje energiju koja je 1,5 put jača od benzina.

Sada se to može činiti neuverljivo, ali pogon na vodu je stvarna i vrlo održiva alternativa fosilnim gorivima.

Nadamo se da ćemo svi jednog dana postati svesni da to postoji i podići to do tog nivoa da može da promeni igru. Naše okruženje, tehnologija i budućnost zavise od toga koliko odgovorno tretiramo našu sadašnjost, a ovo je odličan put za početak.

Kurir.rs/Webtribune.rs

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track