IRAČANINU (14) RASPORILI UTROBU JER SU MISLILI DA JE GEJ: Snimali njegove poslednje trenutke uz BRUTALNE KOMENTARE (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
Foto: Instagram

SUROVO

IRAČANINU (14) RASPORILI UTROBU JER SU MISLILI DA JE GEJ: Snimali njegove poslednje trenutke uz BRUTALNE KOMENTARE (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Planeta -

Četrnaestogodišnjeg dečaka u Iraku nasmrt su izboli tinejdžeri zato što su posumnjali da je gej. Oni su ga snimali dok je bio na izdisaju, uzvikujući homofobične uvrede.

Šokantan napad na Hamudija al Mutairija dogodio se u blizni njegove kuće u Jarmuku, u Bagdadu. Grupa napadača izbola ga je u predelu stomaka, a na snimku, koji su podelili na društvenim mrežama, vidi se kako leži na zemlji i obilno krvari.

"Ko ti je dečko?", pita ga, između ostalog, glas koji se čuje na snimku - prenosi "Kurdistan24". Dečak, očigedno u bolovima, pita odakle krv i šta to viri iz njegovog stomaka, a osoba iza kamere ponavlja: "To su tvoja creva".

Na kraju snimka se čuje kako dečak preklinje da ga odvedu u bolnicu i kaže: "Hoću kod mame". Nekoliko Iračana u egzilu na Tviteru izrazili su gnev zbog "napada na dečaka koji prkosi konzervativnim shvatanjima o polovima u zemlji".

Ubistvo Hamudija al Mutairija, koga neki mediji predstavljaju kao Muhamed al-Moteri, usledilo je nakon smrti četiri progresivne Iračanke, popularne na društvenim mrežama i u industriji lepote za samo mesec dana.

Početkom avgusta direktorke dva najpoznatija centra za estetsku i plastičnu hirurgiju umrle su pod nerazjašnjenim kolinostima. Aktivistkinja Rafif al-Jasiri, poznata kao "Iračka Barbika", vodila je kliniku u Bagdadu i bavila se dobrotvornim radom. Nedelju dana kasnija Raša al-Hasan, osnivačica "Viola bjuti centra", takođe je nađena mrtva. Obe su nađene u svojim kućama, ali, uprkos istrazi, uzroci njihove smrti nisu poznati.

Nedelju dana kasnije, ubijena je aktivistkinja i poslovna žena Soad al-Ali nakon što je neko u nju sipalio nekoliko metaka dok s kolima vozila ulicama Basre, a dva dana kasnije, 22-godišnja manekenka Tara Fares, koja je imala 2,7 miliona pratilaca na Instagramu, ubijena je u svojim kolima u Bagdadu.

Kurir.rs/Daily mail

Foto: Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track