Najnovije vesti

SAUDIJCI PRIZNALI UBISTVO NOVINARA CNN: Vlada sprema izveštaj po kome je Kašogi umro posle ispitivanja koje je pošlo naopako (VIDEO)
Foto: EPA, AP Reuters

obrt

SAUDIJCI PRIZNALI UBISTVO NOVINARA CNN: Vlada sprema izveštaj po kome je Kašogi umro posle ispitivanja koje je pošlo naopako (VIDEO)

Planeta

Američka mreža CNN tvrdi da saudijska Vlada priprema izveštaj u kome priznaje ubistvo opozicionog novinara Džamala Kašogija.

Kako prenosi ova mreža, smrt je rezultat ispitivanja koje je krenulo naopako.

Prema izvoru CNN u navodnom vladinom izveštaju za smrt Kašogija posle otmice i mučenja za koje nije bilo odobrenja će biti okrivljeni oni koji su u to bili uključeni.

Turske vlasti su ranije danas tvrdile imaju audio snimak koji ukazuje da je Kašogi ubijen u saudijskom konzulatu u Istanbulu, izjavio jeneimenovani turski zvaničnik.

"Turska policija ima audio snimak koji ukazuje da je Kašogi ubijen u saudijskom konzulatu", rekao je neimenovani bezbednosni izvor britanskoj novinskoj agenciji ne navodeći druge detalje.

"Snimka pokazuje šta se unutar konzulata dogodilo Kašogiju", rekao je izvor Vašinfton posta koji je zahtevao da ostane anoniman. "Čuje se njegov glas i glas drugih koji pričaju arapski, a onda čujete ispitivanje, mučenje i ubojstvo", kaže izvor. Drugi izvor kaže kako je jasno da su Kašogija premlaćivali.

Zajednički saudijsko-turski tim ušao je ranije danas u saudijski konzulat u Istanbulu radi pretresa tog objekta, skoro dve nedelje posle nestanka saudijskog novinara Džamala Kašogija.

Kurir.rs/RT

Foto: EPA

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...