ERDOGAN POSLE TURSKE PRETRAGE KONZULATA IZ KOG JE NESTAO NOVINAR: Neki materijali u zgradi su PREFARBANI
Foto: Reuters

ISTRAGA SE NASTAVLJA

ERDOGAN POSLE TURSKE PRETRAGE KONZULATA IZ KOG JE NESTAO NOVINAR: Neki materijali u zgradi su PREFARBANI

Planeta -

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da su turski istražioci u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu, u okviru istrage o nestanku saudijskog novinara Džamala Kašogija, tražili "toksične materijale", a neki materijali su prefarbani.

Rojters prenosi da je Erdogan kazao da se nada da će se u toj istrazi "doći što je pre moguće do razumnog mišljenja".

Navodi se da je Erdogan kazao novinarima da će se pretraga saudijskog konzulata, gde je Kašogi nestao pre dve nedelje, nastaviti i dalje.

Turski istražioci koji su noćas i rano jutros pretraživali saudijski konzulat u Istanbulu u vezi sa nestankom saudijskog novinara Džamala Kašogija uzeli su dokaze među kojima su i uzorci tla, a turska policija pretražiće i rezidenciju konzula Saudijske Arabije u Istanbulu.

"Turski istražioci mesta zločina sproveli su pretrage u konzulatu i odneli stvari za koje su smatrali da su neophodne", rekao je Rojtersu neimenovani visoki turski zvaničnik nakon devetočasovne pretrage konzulata.

Agencija prenosi da je turska televizija NTV objavila da će u okviru istrage o nestanku Kašogija policija pretražiti rezidenciju saudijskog konzula.

NTV je naveo da će istražioci rezidenciju posetiti danas.

Saudijski istražni tim koji se bavi nestankom novinara Kašogija, napustio je jutros konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu, nakon što je turski tužilac koji vodi istu istragu nakon devet sati rada napustio zgradu, javlja Rojters pozivajući se na svedoke.

Navodi se da su saudijski istražioci otišli iz konzulata nakon što je turski policijski tim od oko deset ljudi izašao odatle.

Rojters navodi da je Turci i Saudijci pretraživali konzulat, poslednje mesto na kojem je Kašogi viđen pre nestanka 2. oktobra.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track