NOVI OBRT U SLUČAJU NESTALOG NOVINARA: Saudijski konzul ZBRISAO IZ TURSKE sat vremena pre nego što je turska policija pretresla konzulat! (VIDEO)
Foto: Reuters

istraga ubistva novinara

NOVI OBRT U SLUČAJU NESTALOG NOVINARA: Saudijski konzul ZBRISAO IZ TURSKE sat vremena pre nego što je turska policija pretresla konzulat! (VIDEO)

Planeta -

Saudijski konzul u Istanbulu napustio je danas Tursku i otputovao za Saudijsku Arabiju, nekoliko sati pošto su turski zvaničnici saopštili da će njegova rezidencija biti pretražena u vezi sa nestankom saudijskog novinara Džamala Kašogija.

Kako je javila turska državna agencija Anadolija, konzul Mohamed al Otaibi popodne je avionom napustio Tursku. Sat vremena posle toga turska policija ušla u njegovu rezidenciju u Istanbulu.

Saudijska Arabija za sada nema komentara o njegovom odlasku.

Tursko ministarstvo spoljnih poslova prethodno je saopštilo da će policija pretresti njegovu zvaničnu rezidenciju i vozila koja pripadaju konzulatu. Turski zvaničnici nisu saopštili kada će pretres biti izvršen.

Turski zvaničnici strahuju da su saudijski agenti ubili Kašogija u konzulatu i rešili se njegovog tela. Saudijska Arabija je prethodno nazvala te optužbe "neosnovanim", ali izvestaji u američkim medijima sugerišu da bi Saudijci mogli da priznaju da je Kašogi tamo ubijen, možda u okviru neuspelog ispitivanja.

Kurir.rs/Tanjug

Foto Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track