Islamisti napali kamion pun radnika
Foto: Rojters

Filipini

Islamisti napali kamion pun radnika

Planeta -
Plantažeri su napadnuti jer su odbili da plate iznos koji su ekstremisti pokušali da iznude od njih

MANILA - Najmanje šest ljudi je poginulo, a 22 je ranjeno, danas na jugu Filipina, pošto je kamion pun plantažera upao u zasedu naoružane grupe ljudi, po svoj prilici muslimanskih ekstremista, rekli su filipinski zvaničnici.

Artur Ang, vojni komandant na ostrvu Bazilan, uporištu muslimanskih ekstremista, za napad je okrivio pobunjeničku grupu Abu Sajaf, povezanu sa Al Kaidom.Prema njegovim rečima, plantažeri su napadnuti jer su odbili da plate iznos koji su ekstremisti pokušali da iznude od njih.Radnici su putovali kamionom, kada je na njih otvorena vatra. Petoro ih je poginulo, kao i jedan pripadnik provladine milicije, i još 22 radnika su ranjena.

Milicija, koja obezbeđuje plantažere, uspela je da odbaci napadače, rekao je Artur Ang.U istoj oblasti, juče je osam vojnika ranjeno u eksploziji mine.Do nasilja dolazi uprkos naporima filipinskih snaga da stave tačku na nekoliko decenija bombaških napada i otmica sa ciljem iznude novca.Vojsku na dominantno hrišćanskim Filipinama obučavaju instruktori iz SAD.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track