OVO UBISTVO JE ZGROZILO SVET, A SAD JE POČELO SUĐENJE MONSTRUMIMA! Kako su silovali i stenom zdrobili Hanu (21) nije za ljude! Radnici koji su je našli mislili da je BAČENA IZLOMLJENA LUTKA! (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter, Printscreen YouTube

STRAVIČAN ZLOČIN

OVO UBISTVO JE ZGROZILO SVET, A SAD JE POČELO SUĐENJE MONSTRUMIMA! Kako su silovali i stenom zdrobili Hanu (21) nije za ljude! Radnici koji su je našli mislili da je BAČENA IZLOMLJENA LUTKA! (VIDEO)

Planeta -

Pred Visokim sudom u Kejptaunu, u Južnoj Afici, počelo je suđenje četvoročlanoj bandi koja je u maju prošle godine brutalno silovala i ubila Hanu Kornelijus (21), briljantnu studentkinju.

Hana i njen kolega Česlin Marš (22) oteti su u ponoć dok su bili u kolima pred Česlinovim stanom.

Zlikovci su pritrčali kolima, jedan je kroz otvoreni prozor stavio Hani šrafciger na vrat, a drugi Česlinu nož na grkljan, pa su ih tako prisilili da im otvore. Česlinu su oteli novac i mobilni pa su ga zaključali u gepek, pa su otišli u grad i kupili alkohol, a zatim i do narko-dilera, od koga su kupili kristal met. Pijani i drogirani, odvezli su se do vinograda i tada je počelo iživljavanje.

Nadzorna kamera je snimila momenat kad su Hana i Česlin oteti

Sud je čuo da su Vernon Vitboi (33), Geralno Parsons (27), Nešvil Hulius (29) i Eben Van Nieberk (28), optuženi za ubistvo, silovanje, kindapovanje i pljačku, izvukli Česlina iz gepeka i tukli mu glavom o kamen dok se nije onesvestio. On je svest povratio tek sutradan, pa je uprkos teškim povredama alarmirao policiju i ispričao im šta se dogodilo njemu i njegovoj drugarici.

U ime žrtve govorila je patolog dr Didri Abrahams, koja je na osnovu povreda rekonstruisala Hanine stravične poslednje sate. Ona je ispričala da su zlikovci Hanu klali, ali da su je ubili tako što su joj veliku stenu dvaput bacili na glavu tako da su joj potpuno zdrobili lobalnju.

"Lobanja je napravljena od jakih kostiju i nije je lako razbiti, osim kao ne koristite veliku silu. Od takvih udaraca je brzo umrla", rekla je dr Abrahams.

Hanino telo je pronađeno u blizini puta, a dva čoveka koja su je pronašla, Konrad Bujsen i Flipi Meti, ispričali su da su dan ranije radili na toj parceli u vinogradu. Kad su se sutradan vratili, videli su da je stena pomerena, a kad su došli do nje, isprva nisu znali u šta gledaju.

"Rekao sam: Konrade, vidi ovu belu torbu", pričao je Bujsen. "Odgovorio mi je da ne vidi. Ali opet sam mu kazao: Konrade, pa ovde leži devojka. A on mi je odgovorio - ma nije, vidiš da je lutka."

Nesrećna devojka je bila ćerka lokalnog sudije Vilema Kornelijusa i njegove supruge advokatice Ane, a svi su je opisivali kao sjajnu studentkinju koja je mnogo obećavala. Bila je na drugoj godini studija kada ju je banda otela, silovala i ubila. Majka Ana nije mogla da preboli: nedavno je umrla, mediji komentarišu da je svisnula od tuge.

Svedočio je i Česlin Marš, koji je više puta prekidao iskaz i plakao.

"Ležao sam na zemlji, a onda su mi stavili glavu na kamen. Zatvorio sam oči i pomolio se. Dva čoveka su stajala iznad mene sa kamenjem u rukama.

Onesvestio sam se, a kada sam se probudio imao sam velike bolove. Poslednje čega se sećam je Hanin glas dok je pričala sa otmičarima, bio je veoma nežan i mogao sam da kažem da se uplašila", svedočio je Čejs.

Kada je povratio svest uspeo je da se probije do obližnje kuće i da alarmira policiju. Ali ovo što mu se dogodilo ostavilo je doživotne traume: nikada se nije vratio na studije. Danas ne čuje na jedno uvo i ima vidljive ožiljke zbog napada.

Jedan od optuženih, Vernon Vitboi, priznao je samo da je učestvovao u pljački, ali ne i u silovanju i ubistvu. Kaže da je "duvao" dok su se njegovi pajdaši iživljavali nad Hanom.

"Dok smo se vozili, Parsons mi je rekao da sam propustio seks s njom. Rekao mi je da su svezali devojku i da će je sutra pronaći neko od radnika", rekao je Vitboi na sudu.

Broj zločina u Južnoj Africi se neprestano povećava. Oko 56 osoba bude ubijeno dnevno, 110 silovano, a 45 njih bude oteto u svojim automobilima.

Kurir.rs/Daily Mail/9 News

Foto: Printscreen Twitter, Printscreen YouTube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja