KAŠOGIJEVA VERENICA POD STALNOM ZAŠTITOM: Saudijski novinar je otišao u konzulat po dokumenta za njihovo venčanje i nikada nije izašao! (VIDEO)
Foto: printscreen YT

dobila telohranitelje

KAŠOGIJEVA VERENICA POD STALNOM ZAŠTITOM: Saudijski novinar je otišao u konzulat po dokumenta za njihovo venčanje i nikada nije izašao! (VIDEO)

Planeta -

Verenica ubijenog saudijskog novinara Džamala Kašogija je pod 24-časovnom policijskom zaštitom.

Kašogi je 2. oktobra ušao u saudijski konzulat u Istanbulu da bi uzeo dokumenta neophodna za venčanje sa Hatidže Džengiz, državljankom Turske.

Džengiz je satima čekala verenika ispred konzulata, a pošto se nije pojavio, kontaktirala je vlasti, kako joj je to ranije verenik rekao da učini.

Pošto je Saudijska Arabija potvrdila da je Košagi mrtav, ona je na Tviteru na arapskom napisala: "Odneli su tvoje telo sa ovog sveta, ali će tvoj prelepi osmeh zauvek ostati u mom svetu".

Anadolija navodi da je Džengiz pod 24-časovnom policijskom zaštitom po odluci kancelarije guvernera Istanbula. Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan najavio je ranije danas da će u utorak objaviti detalje turske istrage o smrti Kašogija.

Nakon što je negirala bilo kakvu umešanost u nestanak Kašogija, kome se gubio trag od 2. oktobra nakon što je ušao u saudijski konzulat u Istanbulu, Saudijska Arabija je u subotu saopštila da je on ubijen u "tuči pesnicama" u toj zgradi.

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track