ČAVUŠOGLU: Ni sa kim nismo podelili informacije o Kašogiju ali sarađivaćemo u svakoj istrazi!
Foto: EPA, Reuters

TURSKA ODLUČNA

ČAVUŠOGLU: Ni sa kim nismo podelili informacije o Kašogiju ali sarađivaćemo u svakoj istrazi!

Planeta -

ANKARA - Turska još nije podelila nijednu informaciju sa drugim državama o svojoj istrazi ubistva saudijskog novinara Džamala Kašogija, izjavio je danas ministar spoljnih poslova te zemlje, Mevlut Čavušoglu, nekoliko sati pre obraćanja turskog predsednika koji je najavio da će izneti pred javnost sve detalje o tom događaju.

Čavušoglu je u intervjuu za Anadoliju takođe, naglasio da je njegova zemlja spremna da sarađuje u svakoj međunarodnoj istrazi koja se vodi o Kašogijevom ubistvu.

Saudijska Arabija je nakon dve nedelje negiranja, tokom vikenda saopštila da Kašogi ipak jeste ubijen u konzulatu te države u Istanbulu, u koji je ušao 2. oktobra. Ta zemlja je promenila toliko verzija priča o Kašogiju da je američki senator Bob Korker optužio direktno saudijskog princa prestolonaslednika, Muhameda bin Salmana, za Kašogijevo ubistvo i rekao da su Saudijski izgubili svaku verodostojnost.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je rekao da će danas održati govor u kojem će otkriti detalje istrage o Kašogijevom ubistvu koju je njegova država sprovela.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA, Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track