BRUTALNI ODGOVOR KINE NA TRAMPOVE PRETNJE: Nećemo tolerisati ničije pretnje! Dvaput RAZMISLITE pre nego što donesete bilo kakvu odluku!
Foto: AP

na ivici noža

BRUTALNI ODGOVOR KINE NA TRAMPOVE PRETNJE: Nećemo tolerisati ničije pretnje! Dvaput RAZMISLITE pre nego što donesete bilo kakvu odluku!

Planeta -

Kina je službeno odgovorila na upozorenje američkog predsendika Donalda Trampa, koji je poručio da će se SAD povući iz nuklearnog sporazuma s Rusijom, dok se Rusija i Kina "ne urazume".

Kinezi su poručili da neće tolerisati nikakve ucene ni od koga.

Portaprolka kineskog ministarstva inostranih poslova upozorila je SAD da "ne idu uzvodno" i da dvaput razmisle pre nego što donesu bilo kakvu odluku o povlačenju iz nuklearnog sporazuma s Rusijom.

"Obratili smo pažnju na izjavu američkog predsednika Donalda Trampa i njegovog savetnika Džona Boltona vezanu za Kinu u kontekstu INF sporazuma... Kina se uvek držala odbrambenog karaktera svoje nacionalne politike odbrane i zaštite svojih državnih interesa. Kina neće da toleriše bilo kakvu ucenu od bilo koje zemlje", poručila je paortparolka kineskog MIP Hua Čunjing, a prenosi Sputnik.

Da podsetimo, Tramp je u ponedeljak upozorio da SAD ima nameru da pojača svoj nuklearni arsenal kako bi izvršio pritisak na Rusiju i Kinu.

"To je pretnja kome god hoćete. I to uključuje Kinu i uključuje Rusiju i uključuje svakog drugog ko želi da igra tu igru. Ne možete da igrate tu igru sa mnom", rekao je Tramp i dodao da će se SAD držati svog plana o jačanju nuklearnog oružja "sve dok se ne urazume".

Kurir.rs/Sputnjik

Foto AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track