KAŠOGIJA SU LIKVIDIRALI ZLOGLASNI TIGROVI: Užasna mučenja, zaraze virusom i komadanja samo su deo jezivih metoda krvavog odreda koji je ubio novinara! (VIDEO)
Foto: EPA/Reuters

specijalna jedinica

KAŠOGIJA SU LIKVIDIRALI ZLOGLASNI TIGROVI: Užasna mučenja, zaraze virusom i komadanja samo su deo jezivih metoda krvavog odreda koji je ubio novinara! (VIDEO)

Planeta -

Elitni odred saudijskih ubica koji je ubio i raskomadao novinara Džamala Kašogija sastoji se od 50 najboljih vojnih agenata Saudijske Arabije koji deluju na specijalnim misijama i koriste samo "posebne" metode likvidiranja.

Kašogija su ubili su pripadnici elitne ubilačke saudijske grupe Tigrovi, koji bespogovora slušaju naredbe princa prestolonaslednika Muhameda bin Salmana, izjavio je izvor upućen u unutarnju organizaciju tajnih službi Saudijske Arabije.

Iako je Kašogi trenutno najpoznatija žrtva odreda Tigar nije i jedina. Ovaj odred je osnovan pre godinu dana, ali je već su dobro poznati američkim obaveštajnim službama. Pripadnici Tigra regrtuju se iz najviših redova vojske i obaveštajnih službi Saudijske Arabije.

Samo najbolji postaju dio odreda Tigar. Prema tajnom izvoru osnovni cilj odreda je izvršavanje što uspešnijih tajnih likvidacija saudijskih disidenata na način koji neće da privuče pažnju javnosti.

Zavisno od cilja misije, odred izvršava i zataškava likvidacije koje inscenira da izgledaju kao automobilske nesreće ili požari. Govori se i o bizarnim metodama ubijanja, kao što je ubrizgavanje smrtonosnog virusa jednom disidentu za vrijeme njegovog rutinskog pregleda u bolnici.

Odred Tigar svoje ime duguje generalu Ahmedu al-Asiriju koji je poznatiji i kao "Tigar Juga". Al-Asiri je do prošle nedelje bio komandant saudijske tajne službe, ali je zbog međunarodnog pritiska prošle nedelje otpušten.

Svoju eputaciju stekao je brutalnim saudijskim vazdušnim napadima na Jemen, kada je dobio nadimak "Zver" navodi anonimni izvor.

Mutrib je diplomata i general koji je pratio Muhameda bin Salema na njegovim putovanjima ove godine. Opisuju ga kao "kičmu" odreda Tigar. Princ ga je sam odabrao i ima apsolutno poverenje u njega i njegovu poslušnost. Princ je infiltirao svoje ljude u odred kako bi mogao lakše da kontroliše likvidacije i bude pravovremeno obavešten o svakom detalju likvidacija.

Izvor je izjavio da su Mutrib i trojica njegovih kolega ubrizgali injekciju sa smrtonosnim otrovom u Kašogija, kako ne bi bilo otpora dok ga komadaju. Najverovatnije mu je ubrizgan morfijum.

Jedna od prvih tajnih operacija koje je odred izvršio bilo je ubistvo princa Mansur bin Mogrin u novembru prošle godine.

Princ Mansur bio je poznati protivnik Bin Salmana i javno ga je kritikovao. Iznenada je poginuo kada se njegov helikopter srušio u blizini saudijske granice sa Jemenom.

Princ Masur je u tom trenutku pokušavao da pobegne iz zemlje, a poginuo je samo nekoliko sati pre početka velike čistke među saudijskim prinčevima i političarima.

Veruje se da iza pogibije princa Mansura stoji jedan od pripadnika Tigra koji je optužen i za Kašogijevo ubistvo. Mašal al Bostani je poručnik saudijskog vazduhoplovstva, a Masnurov helikopter srušio je raketom ispaljenom iz drugog helikoptera", tvrdi izvor.

Ubrzo posle likvidacije Kašogija i sam Bostani je poginuo u navodnoj saobraćajnoj nesreći u Rijadu 18. oktobra. Izvor je uveren da je Bostani ubijen injekcijom smrtonosnih virusa, tokom lekarskog pregleda. Jedna od tehnika za koju tvrdi da odred Tigar koristi pri obračunavanju sa disidentima jeste ubrizgavanje smrtonosnih virusa i HIV u protivnike saudijske vlade.

"Kao dokaz uspešnosti misije, pripadnici odreda odneli su Kašgijeve odrezane prste u Rijad i pokazali ih saudijskom prestolonasledniku, koji je uvek govorio da će odrezati prste svakom piscu koji piše protiv njega", dodao je upućeni izvor.

Kurir.rs/Dnevnik.hr

Foto EPA/Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track