ŠOJGU ZAGRMEO! ŽESTOKA REAKCIJA NA NATO VOJNIKE PRED RUSKOM GRANICOM: Koriste MIT o ruskoj pretnji! Ovako nešto nije viđeno od HLADNOG RATA!
Foto: EPA

ODGOVOR IZ MOSKVE

ŠOJGU ZAGRMEO! ŽESTOKA REAKCIJA NA NATO VOJNIKE PRED RUSKOM GRANICOM: Koriste MIT o ruskoj pretnji! Ovako nešto nije viđeno od HLADNOG RATA!

Planeta -

Vojna aktivnost NATO blizu granica Rusije dostigla je nivo koji nije viđen od Hladnog rata, rekao je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

"Vojna aktivnost NATO blizu naših granica dostigla je nivo bez presedana od perioda Hladnog rata, a politika Alijanse je usmerena na jačanje vojnog prisustva u istočnom bloku", rekao je Šojgu.

Prema njegovim rečima Alijansa aktivno koristi mit o "ruskoj pretnji".

"Zabeleženo je značajno povećanje obaveštajnih aktivnosti NATO u Baltičkom i Crnomorskom regionu", rekao je Šojgu.

Moskva je u više navrata izjavila, u vezi sa povećanim prisustvom oružanih snaga NATO na svojim granicama, da to nikome ne predstavlja pretnju, ali neće zanemariti radnje potencijalno opasne za svoje interese, dodao je Šojgu.

NATO je znatno proširio svoje prisustvo u Istočnoj Evropi posle izbijanja ukrajinske krize 2014. koristeći navodno mešanje Rusije u ukrajinske unutrašnje aktivnosti kao izgovor.

Moskva je mnogo puta izrazila svoje proteste protiv širenja NATO navodeći da će ovaj potez podrivati ​​regionalni balans i rezultirati novom trkom u naoružanju.

Kurir.rs/ Sputnjik

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja