DOBAR DAN, UBIO SAM TI TATU: Jeziva fotografija u pozlaćenoj sobi RAZBESNELA CEO SVET! Izraz na licu sina ubijenog novinara govori sve! (VIDEO)
Foto: Printscreen Tweet

javnost zgrožena

DOBAR DAN, UBIO SAM TI TATU: Jeziva fotografija u pozlaćenoj sobi RAZBESNELA CEO SVET! Izraz na licu sina ubijenog novinara govori sve! (VIDEO)

Planeta -

Saudijski kralj Salman i njegov sin prestolnaslednik Muhamed sreli su se sa sinom i bratom ubijenog novinara Džamala Kašogija i izjavili im saučešće.

Kralj Salman i princ Muhamed pozvali su Kašogijevog sina Salaha na sastanak u kraljevski dvor u Rijadu.

Fotografija na kojoj se vidi kako se prestolonaslednik Saudijske Arabije rukuje sa Salahom Kašogijem, sinom ubijenog novinara, obišla je ceo svet i izazvala zgražavanje i bes mnogih ljudi.

Izraz na licu Kašogijevog sina, kojem je zabranjeno da napusti Saudijsku Arabiju otkako mu je otac ubijen, govori sve.

Posle saznanja da je Kašogi, inače kritičar saudijskog režima, brutalno ubijeni i iskasapljen u saudijskom konzulatu u Istanbulu, svi upiru prstom u prestolonaslednika i optužuju ga da je on naredio pogubljenje.

Veruje se da su Salah Kašogi i njegov stric bili primorani da se rukuju sa kraljem i prestolonaslednikom.

"Sin Džamala Kašogija je prisiljen da se rukuje sa Mohamedom bin Salmanom, čovekom za koga se veruje da je naredio da se njegov otac ubije i raskomada", napisao je jedan korisnik na Tviteru.

Drugi su se zapitali kako li je izgleda razgovor mladog Salaha i saudijskog prestolonaslednika:

Mohamed bin Salman: Zdravo, ubio sam ti oca.

Kašogijev sin: Znam", napisao je drugi korisnik društvene mreže.

Pojavile su se i karikature princa Muhameda bin Salman sa krvavim rukama i Kašogijevim telom sakrivenim ispod odeće, dok se pretvara da nema pojma o tome šta se desilo sa novinarem.

Džamal Kašogi je ubijen 2. oktobra u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu, a iz Rijada su, pošto su prvo demantovali ubistvo, priznali da su ga ipak ubili - navodno u tuči pošto je ispitivanje pošlo naopako.

Zbog toga je prestolonaslednik uhapsio 18 osoba i smenio nekoliko visokih zvaničnika.

Međutim, turska istraga je pokazala da je ašogi zapravo likvidirani sa predumišljajem, kao i da je Mohamed bin Salman u najmanju ruku to znao, a najverovatnije je i naredio ubistvo.

Kurir.rs/Agencije/Tviter

Foto printscreen Tweet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track