BIZNIS JE BIZNIS! LICEMERJE SVETSKIH MOĆNIKA: U Rijadu sklopljeni ugovori od 56 milijardi dolara uprkos jezivom ubistvu novinara! Nekolicina bojkotovala forum (FOTO, VIDEO)
Foto: EPA

ostaju partneri sa s. arabijom

BIZNIS JE BIZNIS! LICEMERJE SVETSKIH MOĆNIKA: U Rijadu sklopljeni ugovori od 56 milijardi dolara uprkos jezivom ubistvu novinara! Nekolicina bojkotovala forum (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Vlasti Saudijske Arabije saopštile su danas da su potpisani ugovori vredni 56 milijardi dolara na ovonedeljnoj investicionoj konferenciji u Rijadu, i da će SAD ostati ključni partner Rijada, uprkos delimičnom bojkotu tog skupa zbog ubistva saudijskog novinara Džamala Kašogija.

1 / 11 Foto: AP

Jedan broj vodećih svetskih zvaničnika i direktora kompanija iz SAD i Evrope bojkotovali su trodnevnu investicionu konferenciju koja je počela u utorak, ali je, uprkos tome, konferencija "Buduće investicione inicijative" privukla više stotina biznismena i vladinih zvaničnika iz zemalja širom sveta.

foto: AP

Glavni cilj tog događaja je privlačenje stranog kapitala kako bi se podržalo sprovođenje saudijskih ekonomskih reformi.

"Sklopljeno je više od 25 ugovora u vrednosti od 56 milijardi dolara", izjavio je saudijski ministar energetike Kalid al Falih na državnoj televiziji, dodajući da je sa američkim kompanijama potpisano najviše ugovora.

foto: EPA

"SAD će ostati ključni deo saudijske ekonomije jer su interesi koji nas vežu daleko veći od interesa koji su oslabljeni neuspelim bojkotom konferencije", izjavio je on.

Kašogijevo ubistvo u saudijskom konzulatu u Istanbulu izazvalo je kritike celog sveta, a Saudijska Arabija je tek posle više od dve nedelje saopštila da je Kašogi ubijen u njenom konzulatu u Istanbulu.

Kurir.rs/Tanjug Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track