TITANIK SE DIŽE IZ MRTVIH: Napravili brod isti ko potonuli gigant i ploviće istom SMRTONОSNOM TRASOM!  (VIDEO)
Foto: printacreen YT

replika prekookeasnke grdosije

TITANIK SE DIŽE IZ MRTVIH: Napravili brod isti ko potonuli gigant i ploviće istom SMRTONОSNOM TRASOM! (VIDEO)

Planeta -

Prekookeanski brod do tada neviđene veličine, dugačak 269 metara, širok 28 metara i težak 46.000 tona, početkom 20. veka kada je napravljen, smatrao se brodom najnaprednije tehnologije, nepotopivim i najsigurnijim. Nažalost 14. aprila 1912. godine pokazalo se kako to baš i nije tako.

Titanik je na svoje prvo prekookeansko putovanje krenuo iz britanske luke Sauthempton. A ono što je trebalo biti jedno od mnogih putovanja ovog 'tehnološkog čuda' završilo je tragično.

Samo dva sata nakon što je brod udario u santu leda, u potpunosti je potonuo i u morske dubine povukao više od 1500 njegovih putnika. Preživjelo ih je samo 700.

Brod replika Titanika moći će da primi 2.400 putnika i 900 članova posade, a po svoj grandioznosti i luksuzu u potpunosti će da izgeda kao prethodnik. Titanic II, kako su ga nazvali, isploviće 2022. godine, ali cene karata još nisu objavljene.

U izgradnju broda utrošeno je 500 miliona dolara. Enterijer Titanika II potpuno odgovara svom prethodniku od uređenja do grandioznosti po kojoj je prvi Titanic bio poznat.

Umetnička dela, namještaj, skupoceni dodaci, sve će biti u potpunosti isto. Imaće i odaje prvog razreda sa sobom za pušenje, i potpunu repliku slavnih, grandioznih stepenica.

Imaće i veliku trpezariju za prvi razred, kabine za drugi i trpezariju za treći razred. Putnici će se moći da se opuste u bazenu i turskom kupatilu, piše Travel Puls.

Na bezbednosti neće da se štedi i za razliku od svog prethodnika brod će imati dovoljan broj čamaca za spasavanje.

Ovaj projekt 2012. godine najavila kompanija Blu Star Lajn. Zbog velikih finansijskih troškova i opterećenja porinuće broda je nekoliko puta odlagano. No ovaj put 2022. godina isplovljavanja je sigurna.

Brod će isploviti iz Dubaija i putovati prema Sauthemptonu, u Engleskoj. Posle toga će krenuti na put prema Njujorku, istom rutom kao i brod koji je potonuo 1912. godine. Trebaće mu od šest do osam dana da preplovi okean.

"Brod će ploviti istom rutom kao i prethodnik, od Sauthemptona do Njujorka, ali će posle toga da plovi i svetskim morima i uveseljavati ljude širom planete i privlačiti pažnju misterijom i intrigama u svakoj luci u koju pristane", rekao je vlasnik kompanije Klajv Palmer.

Kurir.rs/Express.hr

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track