TRAMP O HAPŠENJU BOMBAŠA: Za ovaj odvratni terorizam nema mesta u našoj zemlji! Sudiće mu se do krajnjih granica zakona!
Foto: Reuters / Carlos Barria

da političko nasilje ne pusti korenje

TRAMP O HAPŠENJU BOMBAŠA: Za ovaj odvratni terorizam nema mesta u našoj zemlji! Sudiće mu se do krajnjih granica zakona!

Planeta -

Nikada ne smemo dozvoliti da političko nasilje pusti korene u SAD, poručio je danas američki predsednik Donald Tramp komentarišući hapšenje zbog sumnjivih paketa sa eksplozivnim napravama.

Tramp je rekao da je obavešten o celom slučaju i poručio da će pošiljaocu paketa biti suđeno "do najdaljih granica koje zakon podrazumeva".

"Ovi teroristički akti su odvratni i za njih nema mesta u našoj državi. Nikada ne smemo da dozvolimo da političko nasilje pusti korene u Americi", rekao je Tramp.

foto: Twitter / Spectrum, AP / WPLG-TV

Muškarac koji je uhapšen a koji se dovodi u vezu sa slanjem paketa, identifikovan je kao Cezar Sajok (56), i ključni je a možda i jedini osumnjičeni u tom slučaju, izjavio je danas neimenovani policijski zvaničnik, a preneo je Rojters.

foto: ABC News via AP

Taj zvaničnik je želeo da ostane anoniman, a kazao je da se hapšenje dogodilo na parkingu prodavnice autodelova u gradu Plantejšon na Floridi.

Ranije je saopšteno da je broj poslatih sumnjivih paketa sa eksplozivnim napravama ručne izrade porastao na 12.

Paketi su, između ostalih, bili namenjeni bivšem predsedniku Baraku Obami, bivšoj predsedničkoj kandidatkinji Hilari Klinton, ali i Si-En-Enu.

Kurir.rs / tanjug

Foto: Reuters / Carlos Barria

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track