OVA ŽENA JE ČUDO! IMA 44 DECE! Prvi put se porodila u 13. godini, a stalno je dobijala blizance ili trojke! Ovo je njena neverovatna životna priča! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

SAMA PREHRANJUJE DECU

OVA ŽENA JE ČUDO! IMA 44 DECE! Prvi put se porodila u 13. godini, a stalno je dobijala blizance ili trojke! Ovo je njena neverovatna životna priča! (VIDEO)

Planeta -

Marijam Nabatanzi (40), iz Ugande, proglašena je najplodnijom ženom Afrike jer je rodila 44 dece!

Da, dobro ste pročitali! Tokom 18 godina koliko je rađala, 6 puta je dobila blizance, 4 puta trojke, 3 puta četvorke... Od 44 dece koliko je ukupno rodila, 38 je živo, a većina živi u njihovom porodičnom domu u selu Kabimbiriju, u centralnom delu Ugande.

Iako je samohrana majka, uspeva da obezbedi hranu za svoju decu.

Sa 12 godina udala se za muškarca koji je od nje bio 28 godina stariji. To se dogodilo kada je maćeha pokušala da je ubije. Marijam kaže da joj je maćeha stavljala lomljeno staklo u hranu i tako joj ubila četvoro rođaka.

foto: Profimedia

Ona je preživela jer je bila van kuće. Međutim, roditelji su hteli da je se otarase, pa su je udali za starijeg čoveka koji ju je zlostavljao.

"On je imao više žena, a pošto su sve bile raštrkane po celoj zemlji, ja sam morala da brinem o njegovoj deci", kaže.

foto: Youtube/Printscreen

Prvi put se porodila sa 13 godina kada je dobila blizance. Dve godine kasnije, rodila je trojke, pa četvorke. Iako to zvuči krajnje neobično, ona kaže da je to već videla. Njen otac je imao 45 dece sa nekoliko žena.

"Uzrok njenog stanja je genetski, ona proizvodi više jajnih ćelija u jednom ciklusu što rezultira višestrukim začećem", rekla je doktorka.

foto: Youtube/Printscreen

Marijam je oduvek želela da ima šestoro dece, međutim, tokom šeste trudnoće već je imala 18 dece. Obratila se doktorima, ali su joj oni objasnili da bi život mogao da joj bude doveden u opasnost ukoliko bi sprečavala začeće ili prekidala trudnoće.

foto: Youtube/Printscreen

"Kod ovakve hiperovulacije, ukoliko se namnože jajne ćelije, a ne oplode se, može da se uništi reproduktivni sistem", dodao je doktor Ahmed Kikomeko.

"Pokušala sam da koristim spiralu, ali sam dosta povraćala i bila sam u komi mesec dana", rekla je.

foto: Youtube/Printscreen

Ova neverovatna plodnost se završila 2016. godine kada se porodila poslednji put jer je pri porođaju doktor zasekao deo materice.

Marijam sama odgaja decu, a otac se veoma retko pojavljuje. Najstariji sin Čarls (23) kaže da je poslednji put oca video pre 13 godina. Čak i kada dođe, uvek je pijan i nasilan.

"Prošla sam kroz ove neprijatnosti zato što me je ujna savetovala da budem u braku i da mi deca budu najveća briga. Rekla mi je da ne pravim decu sa različitim muškarcima", kaže.

Kako bi prehranila decu, radi sve moguće poslove.

foto: Youtube/Printscreen

"Bog je bio dobar prema meni, nijedan dan nije prošao da smo gladovali", zaključila je.

Kada se njena priča proširila internetom, prikupljeno je 10.000 dolara za svega mesec dana i taj novac je otišao ovoj velikoj porodici.

Kurir.rs/Oddity central Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track