Najnovije vesti

DA LI JE OVO POSLEDNJE POMERANJE KAZALJKI NA SATU? Noćas prelazimo na zimsko računanje vremena, a evo šta nam posle sledi!
Foto: Profimedia

NEKI SU VEĆ ODUSTALI

DA LI JE OVO POSLEDNJE POMERANJE KAZALJKI NA SATU? Noćas prelazimo na zimsko računanje vremena, a evo šta nam posle sledi!

Planeta

Maroko je odlučio da u potpunosti izbaci iz upotrebe zimsko računanje vremena, što znači da će letnje računanje vremena trajati tokom čitave godine.

Ova odluka je objavljena samo dva dana pre nego sto je trebalo da građani Maroka pomere vreme na svojim časovnicima jedan sat unazad.

 

Izbegavanje promene vremena sačuvaće "jedan čas dnevne svetlosti", izjavio je ministar za administrativne reforme Muhamed Ben Abdelkader.

 

Ovom odlukom Maroko se pridružuje mnogim drugim, uglavnom afričkim i azijskim, državama.

Podsetimo, u Srbiji se letnje računanje vremena završava vačeras u tri sata pomerenjam časovnika za jedan sat unazad. To znači da ćemo časovnike sa tri da vratimo na dva sata.

Inače, ovo bi mogli biti jedno od poslednjih pomeranja časovnika zbog letnjeg i zimskog računanja vremena, jer je Evropska komisija predložila 12. septembra da se takvo polugodišnje pomerenje sata ukine. Ukoliko taj predlog izglasaju Evropski parlament i Savet Evrope, sat će poslednji put biti pomeren najkasnije 31. marta 2019, odnosno 27. oktobra naredne godine.
 

Kurir.rs/ BBC, Tanjug

Foto: Profimedia

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...