Najnovije vesti

AMERI SE U EVROPI NAORUŽAVAJU KAO PRED BOMBARDOVANJE JUGOSLAVIJE: U Nemačku stigla najveća pošiljka oružja od 1999.
Foto: Profimedia

U BAZU RAMŠTAJN

AMERI SE U EVROPI NAORUŽAVAJU KAO PRED BOMBARDOVANJE JUGOSLAVIJE: U Nemačku stigla najveća pošiljka oružja od 1999.

Planeta

U američku vazduhoplovnu bazu Ramštajn u Nemačkoj stigla je najveća pošiljka oružja i municije u skorijoj istoriji, navodi se u saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu baze.

Kako se navodi, tokom oktobra dopremljeno je 100 kontejnera raznog oružja i municije, a narednik Dejvid Hed izjavio je da takva pošiljka nije zabeležena od kraja 20. veka.

"Ovo je najveća pošiljka te vrste još od operacije saveznička sila 1999. godine", rekao je Hed, misleći na NATO bombardovanje SRJ, kada je obavljeno više od 900 naleta iz ove baze.

foto: Profimedia

Narednik Artur Majrik dodao je da će municija biti iskorišhćena kao podrška NATO inicijative u Evropi i da će pojačati rezerve.

"Mi smo značajna poletna tačka za američko ratno vazduhoplovsvo ka Evropi i Africi, te je naš glavni posao da spremimo municiju na vreme. Ovo je prava municija koja će biti iskorišćena za prave ciljeve. To je razlog ove pošiljke. Da osiguramo da imamo sposobnost da napredujemo u borbi ukoliko dođe do takve situacije", rekao je Majrik,a navedeno je na sajtu.

Mediji navode da je pošiljku odobrio Pentagon i podsećaju da je Ramštajn najveća baza američkog ratnog vazduhoplovstva u inostranstvu.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...