NEMAČKA PROKLJUČALA ZBOG GRUPNOG SILOVANJA STUDENTKINJE (18): Sirijska banda osumnjičena za zločin, otkriveni JEZIVI DETALJI! (VIDEO)
Foto: Printscreen Index.hr

protesti

NEMAČKA PROKLJUČALA ZBOG GRUPNOG SILOVANJA STUDENTKINJE (18): Sirijska banda osumnjičena za zločin, otkriveni JEZIVI DETALJI! (VIDEO)

Planeta -

U nemačkom univerzitetskom gradu Freiburgu za danas su sazvane demonstracije pošto je banda, sastavljena uglavnom od Sirijaca, grupno silovala studentkinju (18).

Antimigrantska stranka Alternativa za Nemačku (AfD) pozvala je građane da izađu na ulice i pobune se protiv tog zločina, a njihovi neistomišljenici istovremeno su pozvali na protest zbog pokušaja da se taj zločin iskoristi kako bi se u društvu podstakla protivmigrantka osećanja.

Veruje se da je grupa od osam muškaraca silovala 18-godišnjakinju u noći između 13. i 14. oktobra, kada se vraćala kući iz noćnog kluba u centru grada.

Pod istragom su sedam Sirijaca starosti od 19 do 29 godina i jedan nemački državljanin (25). Neki od osumnjičenih na Fejsbuku su često pozirali sa kalašnjikovima.

Neimenovana studentkinja je bila u noćnom klubu sa prijateljicom, gde je prihvatila piće od nepoznatog muškarca. Oni su joj u piće sipali neku drogu ili lekove koji su je potpuno omamili. Oko ponoći devojka je napustila klub sa tim muškarcem, koji je odvukao u žbunje i silovao. Zatim su se na njoj izređala i ostala sedmorica iz grupe.

Osumnjičeni muškarci većinom žive u gradskom smeštaju za izbeglice i od ranije su poznati policiji zbog raznih zločina. Tužioci su saopštili da su na devojci pronašli DNK 19-godišnjeg muškarca iz Sirije, koji je u Nemačkoj od 2014. godine.

foto: Printscreen Bild.de

Pre dve godine Frajburg je potreslo ubistvo studentikinje, a za zločin je optužen takođe izbeglica.

Kurir.rs/Index.hr

Foto printscreen Index.hr/Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track