PROCURILI DETALJI JEZIVE AVIONSKE NESREĆE U INDONEZIJI: Dan uoči tragedije pilot UPOZORIO da je imao problem sa avionom! (VIDEO)
Foto: Printscreen YT

nepouzdan

PROCURILI DETALJI JEZIVE AVIONSKE NESREĆE U INDONEZIJI: Dan uoči tragedije pilot UPOZORIO da je imao problem sa avionom! (VIDEO)

Planeta -

Samo dan pre pada, indonežanski putnički avion imao je probleme sa instrumentima, zabeleženo je u tehničkom dnevniku sa prethodnog leta.

Tehnički dnevnik leta sa Balija prema glavnom gradu Indonezije Džakarti otkriva kako je jedan od avionskih instrumenata bio "nepouzdan", a pilot je morao da prepusti upravljanje avionom prvom oficiru.

Boing 737 MAX 8 srušio se u more sa 189 putnika. Nema znakova da ima preživelih. Tehnički zapisnik s prethodnog leta ukazuje da su instrumenti koji očitavaju brzinu bili nepouzdani, a instrumenti za očitanje visine razlikovali su se na kapetanovim instrumentima i instrumentima prvog oficira.

Posada je uprkos tome odlučila da nastavi let i sretno je sletela u Džakarti.

Već ranije je direktor vazduhoplovne kompanije rekao da je avion imao "tehnički problem", ali je dodao da je on rešen.

"Da je avion imao kvar, bilo bi nemoguće da uzleti. Kada smo dobili izveštaj posade odmah smo rešili problem", dodao je.

Avio-kompanija ima 11 "boinga 737", ali nijedan nije imao sličan tehnički problem i ne planira da ih povuče iz putničkog saobraćaja.

Kurir.rs/Index,hr

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track