VERENICA UBIJENOG NOVINARA OTKRILA KOGA KRIVI ZA NJEGOVU SMRT: Moraju da objasne šta se desilo! TRAŽIM PRAVDU!
Foto: printscreen YT

DA POČINIOCI I NALOGODAVCI BUDU KAŽNJENI

VERENICA UBIJENOG NOVINARA OTKRILA KOGA KRIVI ZA NJEGOVU SMRT: Moraju da objasne šta se desilo! TRAŽIM PRAVDU!

Planeta -

Verenica ubijenog saudijskog novinara Džamala Kašogija, Turkinja Hatidže Džengiz, smatra da su saudijske vlasti odgovorne za Kašogijevo ubistvo i da bi trebalo da otkriju detalja kako bi počinioci mogli da budu izvedeni pred lice pravde.

"Ovaj incident, ovo ubistvo se dogodilo u saudijskom konzulatu. Saudijske vlasti verovatno znaju kako se to ubistvo desilo. Oni moraju da objasne šta se dogodilo", izjavila je Džengiz.

Upitana da li smatra da su saudijski princ Muhamed ili saudijska kraljevska porodica odgovorni za Kašogijevo ubistvo, odgovorila je da i ona, kao i njena, turska vlada, žele da svi počinioci i nalogodavci budu kažnjeni u skladu sa međunarodnim pravom.

Dodala je da je nije kontaktirao saudijski prestolonaslednik, niti bilo ko drugi iz kraljevske porodice kako bi joj izrazili saučešće.

Ona kaže da objašnjenje koje je pružila Saudijska Arabija nije dovoljno i da želi da zna detalje, kao i ko je odgovoran za Kašogijevo ubistvo.

Džengiz je rekla da je razočarana odgovorom SAD na ubistvo Kašogija i da je očekivala od predsednika Donalda Trampa zadovoljenje pravde.

Kašogi je ubijen 2. oktobra u saudijskom konzulatu u Istanbulu. Saudijska Arabija uhapsila je 18 osumnjičenih za njegovo ubistvo, a Turska traži njihovo izručenje. Telo ubijenog novinara još uvek nije pronađeno.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Printscreen/ Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track