UBIJEN GANGSTER PO KOME SU SNIMANI FILMOVI: Telo Džejmsa Vajtija Bulgera pronađeno u ćeliji superbezbednog zatvora (VIDEO)
Foto: EPA

sudbina

UBIJEN GANGSTER PO KOME SU SNIMANI FILMOVI: Telo Džejmsa Vajtija Bulgera pronađeno u ćeliji superbezbednog zatvora (VIDEO)

Planeta -

Poznati bostonski gangster Džejms Vajti Baldžer ubijen je u američkom federalnom zatvoru u Južnoj Virdžiniji, javljaju američki mediji.

Ovaj 89-godišnjak je pronađen mrtav u svojoj ćeliji u najobezbeđenijem delu zatvora Hejzelton, kratko nakon što je tu prebačen iz zatvora na Floridi.

Iako detalji njegovog ubistva nisu navedeni, čelnici zatvora su objasnili CBS-u da se ubistvo dogodilo u utorak ujutru.

"Ovo je treće ubistvo za sedam meseci u našem objektu", rekao je Ričard Heldret u telefonskom intervjuu, dodajući: "Mi imamo nedovoljno zaposlenih, fali nam 40 čuvara."

Pored toga, Biro za zločine je prošle nedelje odbio da komentariše zbog čega se ovaj zatvorenik na služenju doživotne kazne uopšte prebacuje u drugi zatvor, prenosi BBC.

Baldžer, koji je 2013. godine počino 11 ubistava, inspirisao je stvaranje nekoliko filmova i serija koji se baziraju na njegovom mračnom životu.

Bivši lider južno-bostonskog vinter hill ganga inspirisao je radnju filma "Crna misa" sa Džoni Depom u glavnoj ulozi, kao i "Dvostruku igru", film Martina Skorsezea koji je 2006. godine osvojio Oskara.

Lik i delo ovog ozloglašenog gangstera ekranizovano je i u serijama "Red i zakon", "Rej Donovan", "Crna lista" i seriji "Bratstvo".

Kurir.rs/BBC

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track