KRVAVI DETALJI LIKVIDACIJE OZLOGLAŠENOG MAFIJAŠKOG BOSA: Prebačen je u drugi zatvor, dan kasnije je bio mrtav! Hteli da mu iščupaju jezik i oči!
Foto: Profimedia

bostonski krvnik

KRVAVI DETALJI LIKVIDACIJE OZLOGLAŠENOG MAFIJAŠKOG BOSA: Prebačen je u drugi zatvor, dan kasnije je bio mrtav! Hteli da mu iščupaju jezik i oči!

Planeta -

Napadači koji su ubili ozloglašenog mafijaškog bosa iz Bostona, Džejmsa Baldžera (89), u zatvoru u Virdžiniji, pokušali su da mu iščupaju jezik i oči.

Baldžer je pretučen do neprepoznatljivosti u zatvoru Hejzlton, a ubistvo se dogodilo samo dan nakon što je mafijaš prebačen iz druge ustanove.

U kriminalnom svetu, jezik se odseca onima koji su cinkarili ili sarađivali sa policijom.

foto: Reuters

U vreme ubistva, Baldžer, koji je bio u invaldskim kolicima, boravio je sa ostalim zatvorenicima tako da je napoadačima bilo lako da mu se približe. Veruje se da su u njegovu ćeliju, u 6 ujutru, ušla 4 zatvorenika i pretukla ga katancem koji je bio u čarapi, a improvizovanim nožem su pokušali da mu izvade oči i jezik. Vratili su se u svoje ćelije potpuno krvavi, presvukli se i potom vratili u Baldžerovu ćeliju sa kantom i krpom i sve obrisali.

foto: Reuters

U zločinu je učestvovalo više ljudi, a najmanje tri zatvorenika su povezana sa kriminalnim grupama u Masačusetsu.

Jedan od osumnjičenih je Fotios Fredi Geas (51), plaćeni ubica iz Masačusetsa. Navodno, Geas je prebačen u samicu posle ubistva. Geas, inače, izdržava doživotnu kaznu u istom zatvoru za ubistvo mafijaškog bosa 2003. godine i još jednog muškarca, za koga se verovalo da je doušnik FBI.

foto: Reuters

"Fredi je mrzeo tipove koji su zlostavljali žene. Vajti je bio cinkara koji je ubijao žene. Verovatno se o tome radi", rekao je privatni detektiv Ted Mekdonahju.

Mnogi kažu kako je Baldžer umro na način na koji je živeo, imajući u vidu u koliko je krvavih zločina bio umešan.

Izmicao je pravdi 16 godina, a napokon je uhapšen 2011. godine.

Izdržavao je doživotnu kaznu zbog mnogobrojnih kriminalnih radnji, a bio je umešan u najmanje 11 ubistava. Osuđen je i za reketiranje, pranje novca, trgovinu drogom i posedovanje oružjem.

foto: EPA

Pre hapšenja, sa devojkom Ketrin Greg je živeo u Santa Monici pod lažnim imenom. Gregova je 2012. godine osuđena na 8 godina zbog pomaganja mafijaškom bosu.

Bivši lider južno-bostonskog "Vinter hil genga" inspirisao je radnju filma "Crna misa" sa Džoni Depom u glavnoj ulozi, kao i "Dvostruku igru", film Martina Skorsezea koji je 2006. godine osvojio Oskara.

Lik i delo ovog ozloglašenog gangstera ekranizovani su i u serijama "Red i zakon", "Rej Donovan", "Crna lista" i seriji "Bratstvo".

Kurir.rs/CNN/TMZ Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja