NOVI JEZIVI DETALJI LIKVIDACIJE  SAUDIJSKOG NOVINARA: Kašogija su raskomadali i SPRŽILI DELOVE TELA KISELINOM!
Foto: printscreen Krone.at/AP/AFP

turski istražioci tvrde

NOVI JEZIVI DETALJI LIKVIDACIJE SAUDIJSKOG NOVINARA: Kašogija su raskomadali i SPRŽILI DELOVE TELA KISELINOM!

Planeta -

Četiri nedelje posle ubistva saudijskog novinara Džamala Kašogija u konzulatu Saudijske Arabije isplivali su još jeziviji detalji i verzije zločina.

Prema izveštaju tusrkih istražioca Agencije za sprovođenje zakona veruje se da je posle likvidacije Kašogija njegovo telo rastvoreno u kiselini.

Ubice su kako kaže izvor zadavile Kašogijara, zatim ga raskomadale, adelove tela zalili kiselinom. To je urađeno u samom konzulatu ili u bašti rezidencije saudijskog konzula koja je u blizini, objavio je Vašington post navodeći neimenovanog zvaničnika turske vlade.

"Biološki dokazi koji su otkriveni u vrtu podržavaju ovu tezu", izjavio je izvor. Saudijski zvaničnici prethodno su rekli da je telo predato "lokalnom saradniku" kako bi ga se rešio, ali turski istražitelji tvrde da ne postoji takva osoba.

Javni tužilac Saudijske Arabije Saud el Modžeb odbio je da turskim kolegama kaže gde se nalazi telo ubijenog novinara Džamala Kašogija, javili su turski mediji, pozivajući se na izjave neimenivanih izvora iz Vlade.

Turske novine Hurijet pišu da među turskim zvaničnicima vlada "veliko nepoverenje" prema Modžebu, jer je odbio da odgovori na pitanje o tome gde se nalazi Kašogijevo telo.

Kašogi, koji je bio poznati kritičar saudijske kraljevske porodice, poslednji put viđen je kada je 2. oktobra ušao u zgradu Konzulata Saudijske Arabije u Istanbulu. Saudijska Arabija pritisnuta dokazima priznala je 19. oktobra da je novinar Vašington posta ubijen tokom tuče u konzulatu.

Kurir.rs/Krone.at

Foto printscreen Krone.at

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track