JEZIVA SVEDOČENJA RONILACA KOJI PRETRAŽUJU MESTO PADA AVIONA: Dno je prekriveno delovima tela, ostacima aviona i prtljaga! (VIDEO)
Foto: Printscreen YT

još se traga za drugom crnom kutijom

JEZIVA SVEDOČENJA RONILACA KOJI PRETRAŽUJU MESTO PADA AVIONA: Dno je prekriveno delovima tela, ostacima aviona i prtljaga! (VIDEO)

Planeta -

Indonežanski ronioci pronašli su motor i stajni trap aviona "Lajon er" koji se srušio u more sa 189 putnika i članova posade.

Video koji je snimio jedan od ronilaca emitovan na lokalnoj televiziji prikazuje ono što je ostalo od motora "boinga 737 MAX 8".

"To je deo motora", rekao je portparol mornarice Agung Nugro.

Šef potrage Muhamed Sajagi rekao je da su veći delovi aviona, uključujući stajni trap, takođe pronađeni jučer tokom operacije izvlačenja crne kutije, ali su bili preteški za izvlačenje na površinu.

"Spustili smo ROV (vozilo na daljinsko upravljanje) u more. Videli smo mnogo delov aviona, delove tela putnika, rasut prtljag... Pronašli smo još dva točka i jednu stranu trupa aviona", dodao je Sajagi.

"Boing 737 MAX 8" srušio se u more u ponedeljak 13 minuta posle poletanja sa aerodroma u Džakarti, pri čemu su poginuli svi putnici i članovi posade.

Mornarički ronioci juče su pronašli jednu crnu kutiju, za koju istražitelji kažu da je verovatno ona koja beleži parametre leta (FDR). Još se traga za crnom kutijom koja beleži zvuke u pilotskoj kabini (CVR).

CVR snima razgovor u pilotskoj kabini, dok FDR beleži podatke o brzini leta, visini pritiska i vertikalnom ubrzanju. Podaci iz crnih kutija mogli bi da otkriju uzrok nesreće.

"Lajon er" potvrdio je izveštaje prema kojima je avion prijavio ''nepouzdana'' očitavanja pritiska i brzine, noć pre nego što se srušio. Kompanija tvrdi da su se problemi rešili pre poletanja u ponedeljak.

Kurir.rs/Index.hr

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja