VOĐA IRANA: Amerika je htela dominaciju nad nama, ali nisu uspeli! Tramp je diskreditovao svoju zemlju!
Foto: Reuters / Official Khamenei website

novi paket sankcija

VOĐA IRANA: Amerika je htela dominaciju nad nama, ali nisu uspeli! Tramp je diskreditovao svoju zemlju!

Planeta -

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei danas je izjavio da SAD nisu uspele da očuvaju svoju dominaciju nad Iranom posle Islamske revolucije 1979. kojom je svrgnut iranski šah koji je imao američku podršku, prenela je državna TV.

"Američki cilj bio je da ponovo uspostave dominaciju koju su imali (pre 1979.) ali u tome nisu uspeli. Ameriku je porazila Islamska Republika u proteklih 40 godina", rekao je Hamnei na sastanku sa studentima, preneo je Rojters.

On je takođe ocenio da je američki predsednik Donald Tramp "diskreditovao" svoju zemlju, dodajući da je Vašington jedini gubitnik s ponovnim uvođenjem sankcija Teheranu.

foto: Reuters / Official Khamenei website

"Taj novi američki predsednik... diskreditovao je ono što je ostalo od prestiža i demokratije u SAD. Takođe je u padu moć primoravanja SAD koja to čini koristeći svoju ekonomsku i vojnu silu", naveo je ajatolah na Tviteru.

"Spor između SAD i Irana traje više od 40 godina. SAD su dosta delovale protiv nas", dodao je Hamnei osuđujući "vojni, ekonomski i medijski rat".

Vrhovni vođa Irana je dodao da su u tom sporu jedini gubitnici SAD, a pobednik je Iran.

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa najavila je da će ponovo uvesti sve sankcije Iranu koje su prvobitno bile ukinute posle potpisivanja nuklearnog sporazuma 2015. godine.

Kurir.rs / Tanjug, Beta

Foto: Reuters / Official Khamenei website

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track