RUSI UPALI NA NATO VEŽBU, UMALO DA IZBIJE RAT: Američki marinci pravili selfi na razaraču pa ugledali ruske bombardere i sledili se! (VIDEO, FOTO)
Foto: Printscreen Wikipedia

iznenađenje

RUSI UPALI NA NATO VEŽBU, UMALO DA IZBIJE RAT: Američki marinci pravili selfi na razaraču pa ugledali ruske bombardere i sledili se! (VIDEO, FOTO)

Planeta -

Rusija je odbila poziv NATO da nadgleda najveće vojne vežbe od doba Hladnog rata, ali je najavila svoje vojne vežbe u istom terminu.

Tokom NATO vojnih vežbi, ruski bombarder Tu-142 uleteo je u vazdušni prostor ispod kojeg su se odvijale vežbe i preleteo iznad američkog ratnog razarača "Maunt Vitni" iz Šeste flote.

Marinci su se okupili na palubi broda da bi napravili grupnu fotografiju u Norveškom moru, a onda ugledali na nebu ruski bombarder, piše Raša tudej. Fotografije ruskog bombardera preplavile su društvene mreže i izazvale razna reagovanja, ali je Moskva saopštila da je u pitanju rutinski let.

Tačnije Rusko Ministarstvo odbrane potvrdilo je da su dva aviona Tu-142 izvela prethodno planirani let u neutralnim vodama norveškog mora.

Proveli su 12 sati u vazduh i uspešno su se vratili u rusku vojnu bazu.

Preleti su izvedeni u sklopu ruskih vojnih vežbi tokom kojih će ruska mornarica testirati vojne projektile zapadno od norveških ostrvskih gradova Kristijansund, Molde i Olesund.

Zapadni tabloidi, među kojima je i San, naveli su da je ruski avion ovim potezom "rizkovao sveopšti rat sa svih 29 članica NATO, ako ne i Treći svetski rat".

Vežba NATO u toku je u Norveškoj i učestvuje oko 50.000 vojnika, 10.000 borbenih vozila, 65 brodova i 250 letelica.

Kurir.rs/RT

Foto printscreen Wikipedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track