Najnovije vesti

PTICA KOJA JE IZLUDELA NJUJORK: Misteriozno se pojavila u Central parku, niko ne zna odakle je, a potiče sa drugog kontinenta (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia

tajnovita i egzotična

PTICA KOJA JE IZLUDELA NJUJORK: Misteriozno se pojavila u Central parku, niko ne zna odakle je, a potiče sa drugog kontinenta (FOTO, VIDEO)

Planeta

Jesen u Njujorku je poznata po svom posebnom koloritu, ali jedna ptica u Central parku bila je prešarena da bi mogla da prođe kao rođena Njujorčanka.

Reč je o mandaribnskoj patki - vrsti iz Azije koja se misteriozno pojavila u jezeru čuvenog njujorškog parka. Dok je plivala među svojim rođacima koji inače nastanjuju ovaj park, svojim izrazito jakim i lepim bojama i potpuno drugačijem "dizajnu" privukla je veliki broj prolaznika, ali niko nije mogao da kaže kako se ova patka našla baš u Njujorku.

foto: Profimedia

Ova vrsta ptice je iz istočne Azije, i može se sresti u nekim delovima Evrope, ali svi se pitaju kako je uspela da zaluta do SAD.

 

"Zoološki vrtovi kažu da nije njihova" kaže Den Teinov, rendžer iz gradskog parka i dodaje da je najverovatnije nečiji kućni ljubimac.

Iako je prava misterija kako se ova prelepa ptica stvorila usred prenaseljenog Njujorka, čini se da će tu i ostati neko vreme.

 

"Dobro jede, leti i nikom ne smeta. Imamo naređenje da je ne diramo sve dok može da leti i da se hrani" rekao je Teinov.

Ova šarena lutalica priimećena je početkom oktobra kako pliva među uobičajenim divljim patkama na južnom delu jezera u Central parku i istog momenta je postala fenomen zbog kojeg posetioci dolaze u ogromnom broju.

 

Njena popularnost nije ostala samo na selfi fotografijama. Neko je rešio da od nje napravi zvezdu i na društvenim medijima pa joj je otvporio i nalog na Tviteru. Najdalje je otišao Njujork magazin u čijem tekstu je ovaj madarinski patak prozvan najpoželjnijim neženjom u Njujorku.

 

Kurir.rs 

Foto: Profimedia

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...