Najnovije vesti

BRUTALAN ODGOVOR RUSIJE NA AMERIČKU ŽALOPOJKU: Evo zašto smo presreli vojni avion SAD!
Foto: Profimedia

susret

BRUTALAN ODGOVOR RUSIJE NA AMERIČKU ŽALOPOJKU: Evo zašto smo presreli vojni avion SAD!

Planeta

Lovac Su-27 je bio podignut na presretanje američkog aviona EP-3E koji se približavao granicama Rusije i ispratio ga na bezbednom rastojanju, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Prema podacima Ministarstva odbrane Rusije, u ponedeljak oko 10 sati dežurna sredstva kontrole vazdušnog prostora iznad neutralnih voda Crnog mora otkrila su neidentifikovani vazdušni cilj koja se približava granici vazdušnog prostora Rusije. Sa obližnjeg aerodroma je podignut lovac Su-27 za presretanje cilja. Lovac se približio avionu na bezbedno rastojanje i identifikovao ga kao avion za radio-tehničko izviđanje Lokid EP-3E ratne mornarice SAD.

"Posada lovca je saopštila o identifikaciji američkog aviona za radio-izviđanje i ispratila ga, ne kršeći granicu vazdušnog prostora Rusije uz poštovanje svih potrebnih mera bezbednosti", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, nakon promene kursa leta američkog izviđačkog aviona koji se udaljio od ruskih granica, Su-27 se vratio u svoju bazu.

Ranije je američka vojska objavila snimak koji prikazuje navodno "nebezbedno“ presretanje američkog špijunskog aviona od strane ruskog lovca iznad Crnog mora.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...