ISTORIJSKI TRENUTAK, ALI S GREŠKOM: Zvanični novčić susreta Putina i Trampa pogrešno ispisan na ruskom, a prodaje se u Beloj kući za 100 dolara! (FOTO)
Foto: AP / Heikki Saukkomaa / Lehtikuva, Whitehousegiftshop.com

nije bilo teško proveriti

ISTORIJSKI TRENUTAK, ALI S GREŠKOM: Zvanični novčić susreta Putina i Trampa pogrešno ispisan na ruskom, a prodaje se u Beloj kući za 100 dolara! (FOTO)

Planeta -

Novčić iskovan u znak sećanja na samit ruskog i američkog predsednika Vladimira Putina i Donalda Trampa koji se dogodio u julu u Helsinkiju, sadrži slovne greške na ruskom jeziku.

Novčić pod nazivom "istorijski trenutak" dostupan je na sajtu prodavnice poklona Bele kuće, a košta 100 dolara.

Na jednoj strani nalaze se portreti ruskog i američkog predsednika, amblemi obe države sa imenima zemalja i Trampova poruka da "prošlost ne mora da definiše našu budućnost" sa ugraviranim datumom kada je to izjavio - 12. juna 2018.

foto: Whitehousegiftshop.com

Na drugoj strani novčića vidi se slika helsinške katedrale, maslinova grančica i golubica, a ugravirano je nekoliko rečenica na engleskom i ruskom jeziku, sa tri slovne greške u rečenicama na ruskom, među kojima je pogrešno ugravirano "helsinški samit".

foto: Whitehousegiftshop.com

Putin i Tramp su se 16. jula sastali po prvi put na pravom samitu. Imali su tada razgovor licem u lice koji je trajao više od dva sata, a kasnije su im se pridružili i članovi delegacija.

Dvojica lidera su tom prilikom razgovarali o bilateralnim i inetrnacionalnim odnosima i saglasili se da je samit bio uspešan.

Tramp se međutim u svojoj zemlji suočio sa kritikama zbog sumnji da se Rusija mešala u njegovu predsedničku kampanju tokom izbora u SAD 2016. godine, podseća agencija.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: AP / Heikki Saukkomaa / Lehtikuva; Whitehousegiftshop.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja