Najnovije vesti

IZRAELSKI MINISTAR: Možemo da uništimo ruski S-300 u Siriji, čak iako Rusi upravljaju njime!
Foto: EPA / Russian Defence Ministry

ukoliko budu ciljali izraelce

IZRAELSKI MINISTAR: Možemo da uništimo ruski S-300 u Siriji, čak iako Rusi upravljaju njime!

Planeta

Izraelski ministar ekologije Zev Elkin izjavio je da bi ta zemlja mogla da uništi sirijski sistem S-300, čak iako njime upravljaju Rusi.

Elkin je rekao da se Sirijscima ne može verovati da pravilno koriste raketni sistem i da nehotice mogu da pogode avione iznad teritorije Izraela, prenosi Tajms of Izrael.

On je upozorio da će lanseri biti ciljani ukoliko Sirijci budu koristili ruske nedavno isporučene protivraketne odbrambene platforme za obaranje izraelskih aviona iznad teritorije Izraela.

Elkin, koji je i kopredsedavajući Rusko-izraelske međuvladine komisije, rekao je u ponedeljak ruskim medijima da je Moskva veoma pogrešila što je Siriji isporučila taj raketni sistem, jer te vrste raketa predstavljaju značajnu pretnju izraelskim vazdušnim snagama i mogu da doprinesu "destabilizaciji situacije".

foto: EPA / Russian Defence Ministry, Reuters / Alexander Zemlianichenko / Pool, AP / Jim Hollander Pool

"Nadam se da na mestima odakle se lansiraju rakete neće biti ruskih vojnih specijalaca", rekao je Elkin i dodao da je u prošlosti Izrael pokušavao da obezbedi da ruski vojnici ne budu povređeni u akcijama koje preduzimaju u Siriji.

Izraelske vazdušne snage su izvele stotine napada u Siriji prethodnih godina protiv meta povezanih sa Iranom i Hezbolahom u Libanu.

U oktobru Moskva je isporučila Siriji raketa, a nakon što je oboren jedan avion.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: EPA / Russian Defence Ministry

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...