ŠEFOVI POLICIJE SILOVALI NA SMENU MLADU DETEKTIVKU: Uhapšeni su, a onda je priča dobila neočekivan nastavak (FOTO)
Foto: Printscreen/ Društvene mreže

SKANDAL U RUSIJI

ŠEFOVI POLICIJE SILOVALI NA SMENU MLADU DETEKTIVKU: Uhapšeni su, a onda je priča dobila neočekivan nastavak (FOTO)

Planeta -

Trojica visokih zvaničnika u ruskoj policiji uhapšena su pod sumnjom da su silovala koleginicu na žurki u sedištu policije u Ufi.

Iako još nije sasvim jasno šta se u noći između nedelje i ponedeljka tačno događalo u prestonici ruske Republike Baškortostan, mediji su iskopali prljave detalje o navodnim seksualnim prestupnicima i njihovoj žrtvi.

Sve je počelo prilično bezazleno. Kako prenose mediji, šefovi policije dva okruga Edvard Matvejev (51) i Salavat Galijev (50) otišli su na piće. Prema nekim izveštajima, dvojica policajaca slavili su odlazak u penziju, odnosno povratak bivšeg šefa. Kasnije im se pridružio i 34-godšnji Pavel Jaromčuk iz Odeljenja za migrante.

Dvadesettrogodišnjka detektivka, koja je tek završila studije, još je bila na radnom mestu kada su je šefovi pozvali.

U jednom trenutku, policajci su izgubili razum - bili su pod dejstvom alkohola, a detektivka je bila vrlo zgodna. Nasrnuli su na nju i strgli joj odeću s tela.

Posle toga su je sva trojica silovala na smenu, a zlostavljanje je trajalo celu noću. Uspela je da pobegne tek ujutro.

Matvejev, Galijev i Jaromčuk napastvovali su mladu ženu, iako su znali da je ćerka zapovednika u Ruskoj nacionalnoj gardi.

Nekoliko sati kasnije ona ih je prijavila i ubrzo je pokrenuta istraga protiv njih. U četvrtak su izbačeni iz policije, a u petak je izdat nalog za hapšenje sve trojice pod optužbom za grupno silovanje i nasilne seksualne radnje.

Kako se saznaje, posle forenzičkog lekarskog pregleda ustanovljeno je da je žrtva zadobila ozbiljne povrede tkiva zbog silovanja.

Međutim, neke kolege stale su u odbranu trojice policajaca.

"Niko ne spori da je bilo seksualnih odnosa... Ali neki misle da se to desilo uz uzajamnu saglasnost. Sutradan je devojku bilo sramota pa je došla na ideju da ih prijavi zbog silovanja", izjavio je neimenovani policajac, koji je radio s Matvejevim.

Lokalni mediji izveštavaju da ovo nije prvi put da ova devojka prijavljuje da je silovana. Za vreme studija, imala je seks u slušaonici s kolegom, a sve je snimila nadzorna kamera. Kada se sve saznalo, rekla je policiji da ju je silovao. Mladić je morao da napusti studije kako bi izbegao da krivično odgovara, a ceo slučaj je na kraju zataškan, tvrde izvori.

Kurir.rs/ RT

Foto: Printscreen/ Društvene mreže

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track