MIMO MIROVNIH SPORAZUMA: Ukrajinska vojska koncentriše borbena vozila na kontakt-liniji
vojnici LNR, Foto: Reuters

provokativni napadi

MIMO MIROVNIH SPORAZUMA: Ukrajinska vojska koncentriše borbena vozila na kontakt-liniji

Planeta -

Ukrajinske bezbednosne snage postavile su minobacače i pešadijska borbena vozila na kontakt-liniji u Donbasu, izjavio je zvanični predstavnik Narodne milicije samoproglašene Luganske Narodne Republike Andrej Maročko.

"U oblasti naselja Katerinovka, u zoni odgovornosti 14. posebne mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine, primetili smo prisustvo minobacačke posade koju je neprijatelj koristio za provokativne napade, kao i borbeno vozilo za vatreno pokrivanje jedinice", rekao je Maročko.

foto: EPA

Prema njegovim rečima, Narodna milicija redovno beleži oružje i vojnu opremu ukrajinskih oružanih snaga u neposrednoj blizini kontakt-linije, koji su zabranjeni Minskim sporazumima.

"Ova činjenica još jednom potvrđuje nespremnost komande operacije Ujedinjenih snaga da mirno reši sukob u Donbasu“, naglasio je Maročko.

Danas je takođe samoproglašena Donjecka Narodna Republika saopštila o razmeštanju artiljerije ukrajinskih snaga bezbednosti četiri kilometra od kontakt-linije, čime su narušeni Minski sporazumi.

Kurir.rs/Sputnjik Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track