Najnovije vesti

ONA JE NAJMLAĐA ŽENA U ISTORIJI AMERIČKOG KONGRESA: Aleksandrija Okasio Kortez je sa samo 29 godina postala predstavnik države Njujork!
Foto: Reuters / Andrew Kelly

ušla u istoriju američkih izbora

ONA JE NAJMLAĐA ŽENA U ISTORIJI AMERIČKOG KONGRESA: Aleksandrija Okasio Kortez je sa samo 29 godina postala predstavnik države Njujork!

Planeta

Aleksandrija Okasio Kortez (29) ušla je u istoriju kao najmlađa žena koja je dobila mesto u američkom Kongresu, nakon što je pobedila na izborima za Predstavnički dom SAD.

Rivali ove mlade članice Demokratske stranke na izborima za predstavnika 14. okruga savezne države Njujork, pobedila sa 78 odsto glasova.

"Nismo pokrenuli ovu kampanju jer sam mislila da sam posebna, jedinstvena i bolja od svih ostalih. Pokrenuli smo je jer nije bilo nikoga ko bi govorio o moralnim pitanjima sa kojima se danas suočavamo", rekla je Okasio Kortes tokom svog političkog govora.

foto: Reuters / Andrew Kelly

Kako je dodala, kampanja je pokrenuta jer "niko nije razgovarao o koruptivnom uticaju novca na politiku, kršenju ljudskih prava od strane Agencije za imigraciju i sprovođenja carinske politike i dugovima u kojima grcaju diplomirani studenti".

"Kad o tim problemima niko ne priča, naša dužnost je da se zalažemo za ono što je ispravno", smatra ona.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: Reuters / Andrew Kelly

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...