Najnovije vesti

ŽENA NA ČELU TESLE UMESTO MASKA: Uspešna direktorka vadi giganta iz debele bule
Foto: Printscreen YouTube, AP

SMENA

ŽENA NA ČELU TESLE UMESTO MASKA: Uspešna direktorka vadi giganta iz debele bule

Planeta

PALO ALTO - Proizvođač električnih automobila, "Tesla", saopštio je danas da će Robin Denholm, glavna finansijska direktorka u australijskom telekomunikacionom operatoru "Telstra Corp", zameniti Ilona Maska na mestu predsednika uprave kompanije.

Denholmova će otići sa funkcije finansijskog direktora i šefa strategije "Telstre" kada istekne šestomesečni otkazni rok koji je dala toj kompaniji, navodi se u saopštenju "Tesle".

Proizvođač elektromobila je dodao da će Denholmova kao šefica "Tesle" imati ugovor s punim radnim vremenom. Ona će, napominje se u saopštenju, privremeno odstupiti sa funkcije predsednice u "Teslinoj" Komisiji za reviziju, dok ne napusti australijsku firmu.

 

"Tesla" se u poslednjih nekoliko meseci suočavao sa ozbiljnim problemima zbog Maskovih tvitova o tome da je "obezbedio finansiranje" za privatizaciju i povlačenje kompanije sa berze, što je kasnije opovrgnuto.

Američka Komisija za hartije od vrednosti i berze (SEC) je tužila Maska i "Teslu" za prevaru zbog obmanjujućih tvitova, nakon čega su u septembru postigli nagodbu prema kojoj kompanija i Mask treba da plate novčanu kaznu od po 20 miliona dolara.

 

Pored toga, Masku je postavljen uslov da se povuče sa funkcije predsednika uprave na tri godine.

 

Kurir.rs/Tanjug

Foto: 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...