Najnovije vesti

MOSKVA NE VERUJE DA JE SKRIPALJ ŽIV: Nismo ga videli, nemamo nikakve informacije o njegovoj sudbini!
Foto: EPA

sumnja

MOSKVA NE VERUJE DA JE SKRIPALJ ŽIV: Nismo ga videli, nemamo nikakve informacije o njegovoj sudbini!

Planeta

"Rusija nema nikakve podatke da posle incidenta u Solzberiju niko nije poginuo, Sergeja Skripalja niko nije video", izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

"Ne znamo ništa vezano za Solzberi. Da li imate podatke da tamo niko nije poginuo? Mi nemamo. Jednom smo na televiziji videli Juliju Skripalj, jednom za više od pola godine, usputno pojavljivanje pred kamerama, pri čemu čak ni ne znamo ko ju je snimao i ko joj je pisao tekst. A Sergeja Skripalja nismo videli. Nemamo nikakve informacije o sudbini Sergeja Skripalj“, istakla je Zaharova na redovnom brifingu.

foto: EPA

Bivši pukovnik Glavne obaveštajne uprave Rusije (GRU), Sergej Skripalj, i njegova ćerka Julija otrovani su 4. marta u Solzberiju u južnoj Engleskoj, što je uzrokovalo veliki međunarodni skandal.

London tvrdi da je Rusija umešana u trovanje supstancom A-234, koje britanske vlasti izjednačavaju sa supstancom "novičok". Moskva to kategorički poriče. Istragu o incidentu trovanja vodi protivteroristička jedinica Skotland jarda.

Kurir.rs/Sputnjik Foto: EPA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...