Najnovije vesti

POLICAJAC NAPISAO KNJIGU O NESTANKU MALE MEDLIN: Izneo šokantno objašnjenje šta se dogodilo devojčici koju traži ceo svet
Foto: Instagram/Printscreen

dosta i zaradio

POLICAJAC NAPISAO KNJIGU O NESTANKU MALE MEDLIN: Izneo šokantno objašnjenje šta se dogodilo devojčici koju traži ceo svet

Planeta

Detektiv Gonkalo Amaral, koji je vodio potragu za nestalom britanskom devojčicom, Medlin Meken, napisao je knjigu o tom kontroverznom slučaju, koja je posebno naljutila njene roditelje. 

On je zaradio skoro 400.000 evra od knjige "Istina laži", u kojoj se navodi da su za nesreću odgovorni roditelji nestale devojčice.

Amaral tvrdi da je Medlin umrla u nesreći u apartmanu "Algarve" 2007. godine i da su njeni roditelji prikrili zločin.

Kejt i Geri se trenutno sude sa njim na Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu, kako bi ga sprečili da zarađuje na nestanku njihove ćerke.

"Ako Gonkalo Amaral nastavi da iznosi ove sramne tvrdnje, onda će morati da se bori. Oni mu neće dozvoliti da se izvuče sa tim šta je rekao o njima", kaže izvor blizak roditeljima.

Knjiga koju je napisao zabranjena je 2009. godine i tada je počela "akcija" protiv Amarala. Roditelji su je dobili 2015. godine, ali je presuda poništena u žalbenom postupku i Amaral je dobio kompenzaciju.

Prema zvaničnim dokumentima, Amaral je zaradio 342.111 evra od knjige u periodu 2008-2009 i još 40.000 evra od prodaje DVD-a. Veruje se da je dobio još 22.800 evra od intervjua o Medlinom nestanku i da je zaradio više para od knjige, kako je zabrana ukinuta.

Mekenovi su sada otišli na Međunarodni sud, kako bi izbegli da mu plate više od 855.000 evra, jer se par plaši da bi mogli da isprazne fond za devojčicin pronalazak.

Da podsetimo, trogodišnjakinja nestala je iz apartmana u Portugaliji tokom porodičnog odmora u maju 2007. godine. Medlin i njena mlađa sestra bliznakinja ostavljene su same u sobi da spavaju, dok su roditelji večerali u obližnjem restoranu sa prijateljima.

Prošlog meseca je otkriveno da su se donacije za Medlinin fond smanjile do "nule" tokom poslednjih 11 godina.

"Ideja da novac još nailazi je pogrešna. Donacije su presušile odavno. Kada se vest pojavila, nekoliko finih ljudi je poslalo nešto novca, ali ništa zaista veliko", kaže izvor.

Medlinin fond je osnovan nedugo posle njenog nestanka, sa ciljem da se ona pronađe i njeni otmičari privedu pravdi. Suma u iznosu od 855.000 evra je ostala i njome su roditelji planirali da plate privatnog detektiva, ukoliko policija prekine potragu.

Prvih meseci nakon nestanka, u fond je skupljeno 2.000.000 evra, od toga 73.000 od prodaje majica, ručnih satova, stikera, postera. Sledećih godina iznos koji je stizao u fond bio je 684.000 evra. Ali u poslednje vreme, prihodi su presušili.

Kejt je takođe 2011. godine objavila knjigu "Medlin", sa kojom je zaradila 1.140.000 evra. Te pare je stavila u fond.

Kejt i Geri se nadaju da će se potraga nastaviti bar još šest meseci. Medlin bi sada imala 15 godina.

Kurir.rs/Dejli mejl Foto: Instagram/Printscreen

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...