PREŽIVEO JE MASAKR U LAS VEGASU PRESUDIO MU MANIJAK IZ KALIFORNIJE: Majka mladića ubijenog u klubu ima DRAMATIČAN APEL za vlast u SAD (VIDEO)
Foto: Reuters

jezivo

PREŽIVEO JE MASAKR U LAS VEGASU PRESUDIO MU MANIJAK IZ KALIFORNIJE: Majka mladića ubijenog u klubu ima DRAMATIČAN APEL za vlast u SAD (VIDEO)

Planeta -

Mladić koji je preživio prošlogodišnji pokolj u Las Vegasu ubijen je u masakru u noćnom klubu u Kaliforniji, javlja BBC.

Podsećamo, prošlogodišnji pokolj u Las Vegasu bio je najgore masovno ubistvo u modernoj istoriji SAD-a. U njemu je ubijeno 58 ljudi.

Jedan od ljudi koji su ga preživeli, 27-godišnji Telemakus Orfanos, ubijen je juče u pokolju koji se dogodio u kalifornijskom noćnom klubu Borderlajn Bar & Gril u mestu Tauzend Oaks, koji se nalazi severozapadno od Los Anđelesa.

Orfanos nije jedini posetilac Borderlajn Bar & Grila koji je preživeo napad u Vegasu, što i nije iznenađujuće obzirom da se pokolj u Vegasu dogodio na festivalu kantri muzike - istoj vrsti muzike kakva se puštala u klubu u Tauzend Oaksu u kojem je upao bivši marinac i hicima iz pištolja ubio 12 ljudi.

Majka Telemakusa Orfanosa je u razgovoru za američku TV kuću ABC rekla: "Moj sin je bio u Las Vegasu zajedno sa prijateljkma i vratio se kući. Prošle noći se nije vratio kući. Ne želim molitve, ne želim pozitivne misli, želim kontrolu oružja".

"Posebno je ironično da je, nakon što je preživeo najgori masovni pokolj u modernoj istoriji, ubijen u svom rodnom gradu", rekao je njegov otac za list Ventura Kaunti Star.

Podsećamo, policija je ubicu iz Tauzend identifikovala kao 28-godišnjeg Jana Dejvida Longa, bivšeg marinca koji je, po svemu sudeći, patio od PTSP-a. Služio je u Avganistanu od novembra 2010. do jula 2011., potvrdili su zvaničnici.

Napadač je pronađen mrtav na mestu zločina i, prema dostupnim informacijama, presudio je sam sebi. Telemakus Orfanus završio je srednju školu u Tauzend Oaksu, nakon čega se prijavio u američku ratnu mornaricu.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track