ROBOTI OSVAJAJU  TELEVIZIJSKE DNEVNIKE: Kinezi imaju VIRTUELNOG VODITELJA vesti! Jeftiniji je, a može da radi 24 sata! (VIDEO)
Foto: printscreen Yt

korak u budućnost

ROBOTI OSVAJAJU TELEVIZIJSKE DNEVNIKE: Kinezi imaju VIRTUELNOG VODITELJA vesti! Jeftiniji je, a može da radi 24 sata! (VIDEO)

Planeta -

Kineska državna agencija Sinhua uvela je virtualnog voditelja dizajniranog za prezentaciju vesti 24 sata dnevno.z

"Dobar dan, gledate program engleskih vesti.. Ja sam AI, voditelj vesti u Pekingu", najavio je robotskim glasom debitirajući na informatičkoj konferenciji u Kini.

Virtuelni voditelj je razvijen u saradnji sa kompanijom "Sogou", poznatoj po kineskom internetskom pretraživaču. Kao prednost njegovog korišćenja istakli su produktivnost i manje troškove proizvodnje vesti, s obzirom da su voditelji najčešće najviše plaćeni u lancu produkcije.

Osim što će ih koristiti za čitanje vesti na televiziji, mogu da se koriste i na internetskoj stranici agencije, ali i na društvenim mrežama. Dizajniran je tako da oponaša ljudski glas, izraze lica i pokrete.

"Virtualni voditelj sam uči iz videa emitovanih uživo i može da pročita tekst prirodno kao i profesionalni voditelj vesti", poručili su iz kineske državne agencije.

Njegov lik je stvoren prema stvarnom voditelju agencije Sinhua, koji se zove Džang Džao

.

"Radiću bez prestanka kako bih vas informirao dok se tekst neprekidno ubacuje u moj sistem", izjavio je virtuelni voditelj u promotivnom videu.

Uz virtuelnog voditelja za vesti na engleskom stvoren je i jedan za čitanje vesti na kineskom.

Kurir.rs/Index.hr

Foto printscreen YT

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track